Yandex Metrica

Biden'dan açık tehdit: Çin'den özür dilemeyeceğim

Biden'dan açık tehdit: Çin'den özür dilemeyeceğim

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'i açıkça tehdit etti. ABD hava sahasında görülen cisimleri vurdukları için özür dilemeyeceğini söyleyen Biden, Çin ile rekabet içinde olduklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:19

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'e ait olduğu iddia edilen yüksek irtifalı istihbarat balonunun Amerikan savaş uçağı tarafından düşürülmesi ile ilgili özür dilemeyeceğini söyledi ve Çin ile ilgili tehdit niteliğinde bir açıklama yaptı. 'Eğer herhangi bir cisim ABD vatandaşlarının güvenliğini tehdit ederse onu düşüreceğim' diyen Biden, Çin Devlet Bşakanı Şi ile görüşeceğiini söyledi. 

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN AÇIK TEHDİT

Beyaz Saray'da açıklama yapan Biden, ABD hava sahasında tanımlanamayan cisimlerle ilgili konuştu. Geçtiğimiz hafta sonu tespit edilen ve tanımlanamayan 3 cismin ABD hava güvenliğini tehdit ettiğini ve bu yüzden düşürüldüğünü söyledi. Çin'i açıkça tehdit eden Biden, şu şekilde konuştu:

Burada bir hata yok. Eğer herhangi bir cisim ABD vatandaşlarının güvenliğini tehdit ederse, onu düşüreceğim.

Kanada'da da düşürülen cisim hakkında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten Biden, Kanada ve ABD ordularının iş birliği içinde çalışma yürüttüklerini aktardı

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

'RADARLARIMIZIN SAYISINI ARTIRDIK'

Düşürülen tanımlanamayan 3 cismin, Çin'in casus balon programı veya başka bir ülke ile bağlantılı olup olmadığına ilişkin kanıt olmadığını ifade eden Biden, sözlerine şu şekilde devam etti:

İstihbarat yetkililerinden alınan bilgiler, balona benzeyen bu 3 cismin özel şirketlerin hava durumu veya diğer bilimsel çalışmalar için kullandığı araçlar olabileceği yönünde. Gökyüzündeki cisimlerin sayılarının bir anda artığına dair kanıt yok. Bu günlerde cisimleri daha fazla görmeye başladık çünkü radarlarımızın sayısını artırdık.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

'ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM REKABETE EDECEĞİZ'

ABD Başkanı Biden, düşürülen balon ve tanımlanamayan 3 cisim ile ilgili Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de bir görüşme yapmayı planladığını söyledi. Görüşme için net bir tarih belirtmeyen Biden, "Çin ile bir anlaşmazlık değil rekabet görüyoruz. Yeni bir soğuk savaş olmasını beklemiyoruz. Dediğim gibi özür dilemeyeceğim, rekabet edeceğiz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading