Yandex Metrica

Biden Çin'i tehdit etti: Saldırı olursa savunacağız

Biden Çin'i tehdit etti: Saldırı olursa savunacağız

Çin ve Tayvan arasındaki gerginliğin yeniden ısınmasının ardından, bunu gerekçe olarak kullanan ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin buna yönelik yılladır devam eden politikasını bırakarak, Çin'in Tayvan'a saldırması halinde Tayvan'ı savunacaklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 18:10

Çin ve Tayvan arasındaki gerginlikleri fırsat bilen ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin buna yönelik yılladır devam eden politikasını bırakarak, Çin'in Tayvan'a saldırması halinde Tayvan'ı savunacaklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Haberi Görüntüle

'TARİHİN EN GÜÇLÜ ORDUSUNA SAHİP OLDUĞUMUZU BİLİYORLAR'

BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden CNN'in gerçekleştirdiği bir etkinlikte kendisine yöneltilen, Çin'in askeri gelişimine karşı neler yapacakları ve Tayvan'ı koruyup korumayacakları sorusu üzerine "Evet, evet. Askeri gelişimleri konusunda ise endişelenmeye gerek yok çünkü Çin de, Rusya da, dünyanın geri kalanı da, tarihin en güçlü ordusuna sahip olduğumuzu biliyor" cevabını verdi.

Biden, CNN sunucusu Anderson Cooper'ın, kendisine Çin'in saldırısı durumunda Tayvan'ı koruyup korumayacaklarını sorması üzerine ABD'nin bu yönde bir taahhüdü bulunmadığına dikkat çekti.

Açıklamadan sonra bir takım basın kuruluşlarına konuşan bir Beyaz Saray sözcüsü de bu açıklamanın politikada bir değişim anlamına gelmediğini dile getirdi.

Tayvan ise Çin'e karşı tutumlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading