Yandex Metrica
SON DAKİKA
Biden cephesinde yeni gelişme: ABD basını'Skandalın fotoğrafı' ile çalkalanıyor

Biden cephesinde yeni gelişme: ABD basını'Skandalın fotoğrafı' ile çalkalanıyor

ABD Devlet Başkanı Joe Biden'ın evinden çıkan gizli belgelerin ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Gizli belgelerin bulunduğu evin Gizli Servis tarafından korunmadığı ortaya çıkaran fotoğraflar ABD basınında "skandalın fotoğrafı" olarak yorumlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:19

Biden cephesinde sular durulmuyor. Beyaz Saray'dan cumartesi günü  yapılan açıklamada Biden'ın Delaware'deki evinde daha önce bilinenden daha fazla gizli belge bulunduğunu doğruladı. 

TikTok yasası The Godfather filmi gibi: Amerika'nın büyük kısmı ölmüş... Haberi Görüntüle

BELGELER 6 SAYFAYA ÇIKTI

Beyaz Saray avukatı Richard Sauber, Biden'ın özel kütüphanesinde yapılan aramada toplam 6 salyfalık gizli belge bulunduğunu söyledi. Beyaz Saray, daha önce sadece tek bir sayfa bulunduğunu açıklamıştı. 

Bu kareler büyüleyici! İman gücü İsrail zulmünü dinlemedi: Mescid-i Aksa’da... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN EVİ ABD BASININDA

ABD basını ise Biden'ın yeni gizli belgelerinin bulunduğu Delaware'deki evinin görüntüleri ile çalkalanıyor. 

İslam'la şereflendi! Kök hücre ilacının mucidi Prof. Dr. Henry Klassen... Haberi Görüntüle

'SKANDALIN FOTOĞRAFI'

Biden'ın malikanesinin 2019'da çekilmiş bir fotoğrafında konutun Gizli Servis tarafından korunmadığı ortaya çıktı. Görüntüleri piyasaya süren FOX News, gizli belgeler evdeyken evin kimse tarrafından korunmadığına dikkat çekti ve çekilen kareleri "skandalın fotoğrafı" olarak nitelendirdi.

ABD basınına sızan fotoğraflarda Delaware'deki evin girişinde bir bekçi kulübesi olduğu görülürken, evin bakımsızlığı ise orada uzun zamandır kimsenin yaşamadığını gösteriyor. 

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

NEDEN GİZLİ SERVİS BULUNMUYOR?

Yetkililer ise fotoğrafın çekildiği dönem Başkan Yardımcılığı görevi sona eren Biden'a tahsis edilen korumaların büyük bir bölümünün yeni görevlere atandığını belirtirken o dönem evde Gizli Servis yer almamasının normal olduğuna dikkat çekiyor.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

YILLARDIR KORUMASIZ

Geçmişte Gizli Servis tarafından korunan evde gizli belgelerin bulunması ve buranın yıllarca korumasız olması ise Biden'ın hatası olarak görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ABD Adalet Bakanlığı'nın başkanın eski enstitüsünün Washington ofis alanında bulunan potansiyel olarak sınıflandırılmış belgeleri gözden geçirdiğini söylemişti.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

BELGELER ADALET BAKANLIĞI'NDA

Biden'ın Özel Danışmanı Richard Sauber ise belge gizli belgeler bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini belirtmişti.

Adalet Bakanlığı ise söz konusu belgeleri incelemeye almıştı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading