Yandex Metrica

Beyaz Saray'dan tedarik zinciri krizine 7 gün 24 saat mesai çözümü

Beyaz Saray'dan tedarik zinciri krizine 7 gün 24 saat mesai çözümü

ABD, tedarik zincirindeki aksamalarla boğuşmayı sürdürürken, aksaklıkların giderilmesi için ülke genelindeki bazı firmalar 7/24 mesaiye geçiyor.

Dünya

23.01.2024, 18:07

Beyaz Saray, mevcut tedarik zinciri problemlerinin giderilmesi için FedEx, UPS ve Walmart gibi özel sektörün önde gelen firmalarının haftanın 7 günü 24 saat çalışacağını ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

AÇIKLAMAYI YAPAN YETKİLİ, İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEDİ

Açıklamayı Beyaz Saray'dan bir yetkili yaptı. Yetkili, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün küresel tedarik zinciri hakkında Walmart Üst Yöneticisi John Furner, FedEx Lojistik CEO'su Udo Lange ve UPS ABD Operasyonlar Müdürü Nando Cesarone ile gerçekleştireceği görüşmeden evvel gazetecileri telekonferans bağlantısıyla bilgilendirdi.

AA'nın haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen Beyaz Saray yetkilisi, tedarik zincirinin esasen özel sektörün elinde olduğunu vevar olan sıkıntıların giderilmesi için de özel şirketleri adım atmaya davet ettiklerini aktararak, "ABD'deki en büyük 3 taşıma şirketi Walmart, FedEx ve UPS, 7 gün 24 saat çalışma usulüne geçmek için taahhüt verdi." ifadelerini kullandı. 

Diğer taraftan UPS ve FedEx'in 2020 yılında ABD'deki kargo taşımacılığı pazarının yüzde 40'ını kontrol ettiğini ifade eden yetkili, Home Depot, Target ve Samsung gibi perakende isimlerinin de yakında haftanın 7 günü 24 saat çalışma usulüne geçeceğini belirtti.

Aynı yetkili ABD'de bulunan önemli limanların ise tedarik zincirinde var olan  sorunların giderilmesi amacıyla destek olduğunu ve Los Angeles limanının 7 gün 24 saat çalışmaya geçeceğini kaydederken, California'daki Long Beach limanının da geride kalan 3 haftada bu şekilde çalıştığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading