Yandex Metrica

Beyaz Saray'dan saatler sonra gelen Tunus açıklaması

Beyaz Saray'dan saatler sonra gelen Tunus açıklaması

Türkiye başta olmak birçok ülkeden Tunus'ta demokrasiyi hedef alan siyasi darbeye yönelik tepki ve açıklamalar gelmişken, Beyaz Saray ise ancak akşam saatlerinde açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tunus'ta yaşanan siyasi darbeye yönelik ilk tepki gösteren ülke Türkiye oldu. Günün ilk saatlerinden itibaren diğer birçok ülkeden de tepki içerikli açıklamalar art arda gelirken, ABD'den ise akşam saatlerinde bir açıklama geldi.

Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu: İşte ele alınacak konular... Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu:... Haberi Görüntüle

PANDEMİ KOŞULLARI HATIRLATMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "otoritelerin ekonomilerini istikrara kavuşturmaya çalıştığı, COVID 19 pandemisinde yeniden bir canlanmayla karşı karşıya kaldığı" bir zamanda ABD'nin Tunus'taki durumla ilgili "endişeli" olduğunu söyledi.

Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama hazırlanıyor Gazze'nin kuzeyinde askeri hareketlilik: İşgalci İsrail ordusu yeni bir katliama... Haberi Görüntüle

SÜKÛNET ÇAĞRISI YAPTI

"Durum hakkında daha fazla bilgi edinmek için hem Beyaz Saray'dan hem de Dışişleri Bakanlığı'ndan Tunuslu liderlerle üst düzeyde temas halindeyiz." diyen Psaki, Tunus'un demokratik ilkeler doğrultusunda ilerleme çabalarını desteklediklerini ve sükûnete çağırdıklarını belirtti.

Psaki, Beyaz Saray'ın Tunus'ta darbe olup olmadığı konusunda bir tespitte bulunmadığını belirterek, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın karar vermeden önce hukuki inceleme yapmasının beklendiğini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading