Yandex Metrica
SON DAKİKA
Berlin darbesi yine gündemde! Almanya'da bir asker gözaltına alındı

Berlin darbesi yine gündemde! Almanya'da bir asker gözaltına alındı

13 bin askerin Telegram'da darbe planladıklarının ortaya çıkmasının ardından bu kez 'ihtilal' çağrısıyla bir görüntü yayınlayan Alman askeri, Mühih'te gözaltına alındı.

Dünya

23.01.2024, 18:34

Almanya'da darbe tartışmaları yeniden alevlendi. Ülkede 13 bin emekli askerin geçtiğimiz nisan ayında Telegram uygulaması üzerinden örgütlenerek Berlin'de ayaklanma ve darbe planladıklarının ortaya çıkmasının ardından bu kez görevdeki bir asker darbe çağrısı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Koronavirüs tedbirlerine kapsamında alınan önlemleri eleştirerek internette hükümete yönelik tehdit içerikli bir görüntü yayınlayan muvaffaz Alman çavuşu, ülkede tartışmalara neden olan içeriğin yayınlanmasının ardından eylem yapmak üzereyken polis ekiplerince yakalandı. 

Belçika'dan Gazze açıklaması: Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak Haberi Görüntüle

O PLAN YÜRÜRLÜKTE Mİ?

Çektiği görüntüde Almanları ve özellikle güvenlik güçlerini hükümete karşı harekete geçmeye çağıran asker, Münih'te bir süre sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı. Berlin'de 'darbe' tartışmalarını yeniden alevlendiren gelişme geçtiğimiz nisan ayında Telegram'da ortaya çıkan 'Emekli ve Eski Askerler Grubu'nun hedeflerini hatırlattı. 

Yaklaşık 13 bin asker, Almanya'da aşı karşıtı grupların içine sızarak onlara provoke etmeyi, Berlin'de kargaşa çıkarmayı, toplumsal olayların yoğunlaşmasının ardından darbe yapmayı planlıyordu. Alman güvenlik birimlerince de doğrulanan bu gelişme, Avrupa'da darbe tartışmalarını uzun bir aradan sonra yeniden gündeme taşımıştı. 

Şimdi ise muvazzaf bir askeri, darbe çağrısıyla görüntü yayınlamaya iten motivasyonun kaynağı merak ediliyor. Kendini 'Oberauer' ismiyle tanıtan sözkonusu çavuşun, Telegram grubunda örgütlenen Alman ordu mensuplarıyla bağlantıda olduğu sanılıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading