Yandex Metrica
SON DAKİKA
Berber müşterilerine ilişkin skandal karar! Yeni dönem resmen başladı

Berber müşterilerine ilişkin skandal karar! Yeni dönem resmen başladı

Hollanda'da yeni kurulacak koalisyon hükümeti, perakende ve hizmet sektöründeki küçük işletmelerde alkollü içecek satışına izin verecek.

Dünya

23.01.2024, 18:29

Hollanda'da yeni kurulacak koalisyon hükümeti, perakende ve hizmet sektöründeki küçük işletmelerde alkollü içecek satışına izin verecek. Hafta içi kabul edilen yeni koalisyon anlaşmasına göre, artık berberde ya da manikür salonunda birkaç bira, kitapçıda ya da gelinlik mağazasında birkaç kadeh şarap veya şampanya satın alınabilecek. Hollanda'nın vazgeçilmez esnaflarından peynirciler de şarap tadımı yaptırabilecek. Hükümet, bu sayede şehir merkezlerindeki küçük işletmeleri cazip hale getirerek, internet mağazacılığı ile rekabet edebilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Başbakan Mark Rutte'nin lideri olduğu liberal sağ eğilimli Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi'nin (VVD) uzun süreden beri gündeminde olan bu düzenleme, daha önce Sağlık Bakanlığı'nın karşı çıkması nedeniyle hayata geçirilememişti. VVD, liberal eğilimli Demokratlar 66 (D66) ile muhafazakar Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Hıristiyan Birliği Partisi'nin (CU) oluşturacağı 4'lü koalisyonun, Çarşamba günü kabul edilen programında, küçük işletmelerin alkol satmasına izin verilmesi de yer aldı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, koalisyon anlaşmasında, "Alışveriş alanlarındaki 'bulanıklaşma' sorumlu bir şekilde düzenlenerek ve alkol kötüye kullanımı sıkı bir şekilde izlenerek" küçük işletmelerle yiyecek içecek sektörünün karıştırılmasına izin verileceği" vurgulandı. Ocak ayında iş başına gelmesi beklenen 4. Mark Rutte Hükümeti'nin gerekli düzenlemeyi yapmasının ardından, berberde traş olurken ya da manikür yaptırırken bira içilebilecek.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Havadan 8 ton insani yardım... Haberi Görüntüle

KİTAPÇIDA DA GEÇERLİ

Kitapçı dükkanında dolaşan bir kişi, bir yandan şarabını içebilecek ya da gelinlik almaya giden bir çift, bu mağazada birer kadeh şampanya satın alabilecek. Hollanda'nın her köşesinde bulunan peynirci dükkanlarında da şarap tadımı yapılabilecek. Küçük İşletme Sahipleri Birliği, bu plandan memnun. Örgüt sözcüsü Paul te Grotenhuis, RTL Haber'e yaptığı açıklamada, bir kitapçı ya da kuaförde alkolün kötüye kullanımın beklemediğini söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading