Yandex Metrica

Benzinle soba yakmak isteyen 15 asker feci şekilde öldü: 9 komutan görevden alındı

Benzinle soba yakmak isteyen 15 asker feci şekilde öldü: 9 komutan görevden alındı

Azerbaycan sınır bölgesinde Ermeni askerler benzinle soba yakmak isteyince kışlada yangın çıktı. Nikol Paşinyan, 15 askerin öldüğü olayda cezayı bölgedeki 9 komutana kesti.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Ermenistan güneydoğusunda, Azerbaycan sınırındaki Azat köyünde bulunan bir kışlada yangın çıktı. Geğarkunik bölgesindeki askeri birlikte gece geç saatlerde başgösteren yangın bir anda yatakhaneyi sardı. Olayda 15 asker can verdi, 3 asker de ağır biçimde yaralandı. 

Yapılan incelemede askerlerin içerideki sobayı bol miktarda benzinle yakmaya çalıştıkları, bu esnada parlayan alevlerin her yeri sardığı anlaşıldı. 

Erivan'da derin üzüntüye yol açan olay sonrası Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bölgede görevli 9 subaya cezayı kesti. Alınan bilgiye göre 2. Kolordu Komutanı Albay Vahram Grigoryan ile 4 albay, 2 yarbay ve 2 yüzbaşı görevlerinden uzaklaştırıldı. Garegin Poghosyan, Paşinyan'ın talebi ve Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 2. Kolordu Komutanlığına atandı.

Kışladaki istihkam birliğinde çıkan yangın sırasında askerlerin niçin binada kilitli kaldıkları ve binada neden yıkıntı oluştuğu anlaşılamadı. 

Armenpress'e göre askerler 5 litrelik bidonu sönmek üzere olan sobaya boca etti ve bu esnada yoğun miktarda benzin bir anda parladı. Alev alan bidonu tutan asker gayri ihtiyari şekilde bunu diğer askerlerin üzerine fırlattı. Yataklar ve giysiler böylece alevler içinde kaldı. 

15 askerin feci şekilde öldüğü olayın ardından Paşinyan'ın emriyle kışlalarda 'ısınma amaçlı benzin kullanımı' yasaklandı.

Ermenistan basını yangının meydana geldiği kışlada görevli askerlerin yılbaşı sırasında çektirdiği fotoğrafı yayınladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading