Yandex Metrica
SON DAKİKA
Benzin hortumlayan hastanelik oluyor! Depodan yakıt sifonlayıp zehirlenenler için uyarı

Benzin hortumlayan hastanelik oluyor! Depodan yakıt sifonlayıp zehirlenenler için uyarı

Yakıt sıkıntısı çeken Fransa'da insanlar kendi araçlarını çalıştırabilmek için başkasının deposundan hortumla benzin çekince hastanelik oluyor.

Dünya

23.01.2024, 20:00

Akaryakıt sıkıntısı çeken Avrupa ülkelerinden Fransa'da binlerce kişi depodan yakıt hortumlarken zehirlendi. Ağızda plastik boruyla benzini mideye indirdiğinden ötürü hastanelik olan insan sayısı, istasyonlarda akaryakıtın tükendiği 9-18 Ekim tarihleri arasında 5 katına çıktı. Ülke basını şimdi 'depodan hortumla benzin çekmenin zararlarını' anlatıyor. 

Fransız halkına yönelik bir açıklama yayınlayan Ulusal Zehir Kontrol Merkezi (ANSES), yakıt sıkıntısı çekilse bile başkasının araçlarından hortumla benzin çalmamaları konusunda halka uyarılarda bulundu. 

The Economist'ten İstanbul seçimleri analizi: Kurum-İmamoğlu kıyası yapıldı Haberi Görüntüle

ÇİM BİÇME MAKİNESİNİ BİLE BOŞALTIYORLAR

Benzin istasyonlarında yakıt sıkıntısı çekilen 9-18 Ekim tarihleri arasında zehirlenme vakalarının 5 katına yükseldiğini hatırlatan ANSES, "Sifonlama uygulaması bir boru kullanılarak ağızdan yakıt emişi oluşturup bir aracın deposunun boşaltılmasından ibarettir. Depodaki yakıt böylece bidon gibi başka bir kaba aktarılabilir. Bu uygulama örneğin başka bir otomobilin deposunu doldurmak için kullanılabilir. Boruyu emerek ciddi zehirlenme riskiyle karşılaşırsınız" ifadelerini kullandı.

Hortumlama yapan insanların genellikle başkasına ait otomobilleri, tarım makinelerini hatta çim biçme makinelerini hedef aldığını yazan kurum, ağza çekilen petrolün yutulması halinde hem yemek borusu hem de solunan hava yoluyla bronşlarda ciddi tahribata neden olabileceğini kaydetti. 

AB liderlerinden Putin'i kızdıracak karar: Dondurulan Rus varlıklarından elde edilen... Haberi Görüntüle

BENZİN YUTANLAR İÇİN FRANSIZ UYARILARI

"Yuttuktan birkaç saat sonra ateşin başlaması ve uzun süreli öksürük ilk belirtilerdir. Hastaların sonu acil serviste bitebilir hatta hastaneye yatmaları gerekebilir" ifadelerinin kullanıldığı uyarı metninde yakıt yutulması durumunda yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

  • Kusmaya çalışmayın, bu durumda yakıtın akciğerlere inmesine neden olabilirsiniz.
  • Ağzınızı suyla çalkalayın.
  • Bilinci etkileyebilir, bu nedenle araba kullanmayın.
  • Öksürük, ateş, nefes darlığı gibi semptomları izleyin.
  • Ciltle teması halinde elinizi sabunla yıkayın. 

Bu uyarılar Fransız medyasında geniş yer buldu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading