Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bennett'in in icraatı:'Araplara ölüm' sloganıyla Aksa baskını

Bennett'in in icraatı:'Araplara ölüm' sloganıyla Aksa baskını

İsrail’de yeni kurulan Naftali Bennett hükümetinin ilk icraati provokasyon oldu. Mescid-i Aksa’yı hedef almak oldu. Netahyahu döneminde gerçekleştirilemeyen sözde ‘Bayrak Yürüyüşü’ dün Bennett’in izni ile bir kez daha denendi. Aralarında bazı İsrailli vekillerin de olduğu ırkçı Yahudiler, Aksa’yı basmak için Kudüs’e akın etti. İşgalci hem tahrik etti hem de Filisitinlileri hedef aldı.

Dünya

23.01.2024, 17:34

İsrail’de yeni kurulan Naftali Bennett hükümetinin ilk icraatı Mescid-i Aksa’yı taciz etmek oldu. Benyamin Netahyahu döneminde gerçekleştirilemeyen sözde ‘Bayrak Yürüyüşü’ dün Bennett’in izni ile bir kez daha denendi.

IRKÇI YAHUDİLER AKSA'YA BASKIN YAPTI

Sözde 'bayrak yürüyüşü' daha önce 2 kez iptal edilmiş, 1 kez de Filistin halkı tarafından durdurulmuştu. İsrail'de iktidar değişiminden cesaret bulan faşist Yahudiler bir krz daha  Aksa’yı basmak için Kudüs’e akın etti.

FİLİSTİNLİLER BASKINA KARŞI SOKAĞA ÇIKTI

İsrail polisi, provokatif eylem için işgal altındaki Şam Kapısı başta olmak üzere Eski Şehir bölgesine barikatlar yerleştirdi. Eski Şehir’in farklı bölgelerine 3 bini aşkın ağır silahlı İsrail polis ve askeri konuşlandırıldı. Şam Kapısı ve çevresi yaya ve araç trafiğine kapatıldı, Burak Duvarı’nın üzerinde silahlı askeri helikopterler devriye attı. Filistin halkının bölgeye yönelmesini önlemek için yol başları iş makineleri ile kapatıldı. Filistinliler ise Aksa’yı işgal etmek isteyen ırkçı Yahudilere karşı bir kez daha sokaklardaydı. Filistinliler İsrailliler’in Şam Kapısı’na gelmelerini engellemek için bölgede toplandı ve daha önce dans ettikleri meydana girişleri engellemeye çalıştı.

'ARAPLARA ÖLÜM' SLOGANLARI

Şam Kapısı önünde toplanan 5 bin kadar Yahudi, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’e (SAV) hakaret edip “Araplara ölüm” sloganları attı. İsrail polisi ise plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermi ve gaz bombaları ile sivillere saldırdı. 33 Filistinli yaralandı, yaralılardan 6’sı hastanelere kaldırıldı. 6 Filistinli de İsrail güçlerince gözaltına alındı. Uzun süren gösterinin ardından fanatik Yahudiler, Şam Kapısı’ndan Eski Şehir bölgesinin Yafa (El-Halil) Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti. Yahudiler, Yafa Kapısı’ndan Eski Şehir’deki Yahudi mahallesinden Mescid-i Aksa’nın güney batı duvarı olan Burak (Ağlama) Duvarı’na ulaştı.

İSRAİL ASKERLERİ TERÖR ESTİRDİ

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde Filistinli gençlere plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Polisin ayrıca gerçek mermi kullandığına vurgu yapılan açıklamada, 33 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail polislerinin gerçek mermisiyle yaralanan bir Filistinli kadının, Kızılay'a bağlı ilk yardım ekiplerince engellendiği ve yaralı kadının gözaltına alındığı kaydedildi. Bazı Filistinlilerin de İsrail polisi tarafından şiddetle darbedilerek yaralandığı ifade edilen açıklamada, 6 kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading