Yandex Metrica

Belçika’da ‘başörtüsüz olması’ şartı olan iş ilanı kaldırıldı

Belçika’da ‘başörtüsüz olması’ şartı olan iş ilanı kaldırıldı

Belçika'da, başkent Brüksel'de bir okulda temizlik işlerini bakacak kişinin "başörtüsüz olması" şartı belirtilen iş ilanı yayından kaldırıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:02

Belçika'daki iş ve işçi bulma kurumlarından biri olan Actiris, Sainte-Genevieve Katolik Okulu'nun, temizlik işlerini gerçekleştirecek bir personel bulmak amacıyla verdiği ilanında "Başörtüsü giyilmesi yasaktır." gibi insanlıktan uzak bir ifade kullanması üzerine, ilanı askıya aldı.

Söz konusu okulun ilanının hukuki açıdan inceleneceği, sonrasında ise nasıl olması gerektiğine yönelik Actiris'in okulla temasa geçeceği öğrenildi.

AA'nın haberine göre, kurum sözcüsü Romain Adam, basına yaptığı açıklamada, "İlandaki üslup, başörtüsü giyilmesini hedef aldığı için ayrımcılık içeriyor. Ancak diğer taraftan okul, kendi iç yönetmeliğine uygun olarak tarafsızlık politikası uygulamakta da özgür." ifadelerini kullandı.

Okulun yer aldığı Brüksel bölgesi hükümetinin İstihdam Bakanı Bernard Clerfayt da sosyal medyadaki paylaşımında ilandaki ifadenin ayrımcı nitelik taşıdığını kaydetti.

İfadenin düzeltilmesi gerektiğine dikkat çeken Clerfayt, "Tabii okul da kendi iç kurallarını uygulamada özgürdür." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading