Yandex Metrica
SON DAKİKA
Belçika İsrail ile 'etiket krizi' yaşıyor

Belçika İsrail ile 'etiket krizi' yaşıyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Filistin topraklarından ihraç edilen ürünlere 'İsrail malı' yazmak yerine 'yerleşim birimlerinde üretilmiştir' yazılması kararı aldığı için İsrail ile bir siyasi gerilim yaşıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:21

Belçika Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması, Brüksel'de bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Idan Roll'ün Belçika'nın işgal altındaki topraklarda üretimi yapılan malların etiketini farklı şekilde yazmasından dolayı temaslarını iptal etmesi üzerine geldi. 

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

ETİKETLER YILLARDIR AYNI 

Dışişleri Bakanlığının Le Soir gazetesine yaptığı açıklamada 'Belçika'nın politikasının değişmediği ve söz konusu ayrıştırmanın' yıllardır yürürlükte olduğu belirtildi. 

Ayrıca Dışişleri Bakanı Sophie William'ın toplantılarının gerçekleşmemiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğu bildirildi. 

Le Soir'de yayınlanan habere göre, Belçika bu kararı bir sene kadar önce AB Komisyonunun yayınladığı kılavuza göre aldı. 

21 Kasım'a kadar söz konusu karar, 'Belçika’nın farklılaştırma politikasını öne çıkarmak niyetinde olduğunu” belirtmekle yetiniyor ve bu politikanın uygulanması “dışişleri bakanının takdirine” bırakıyordu.

Tren kazasında kopan bacağı yedi! Amerikalı evsiz adamdan akıl almaz... Haberi Görüntüle

İSRAİL GÖRÜŞMELERİ İPTAL ETTİ 

Bahsi geçen tarihte ise Dışişleri, Ekonomi ve Maliye Bakanlıkları ortak bir uzlaşıyla başta etiketlerdeki denetimleri sıkılaştırmak üzere somut tedbirler almaya kadar verdi. 

Belçika'da yaşanan bu gelişmeler üzerine İsrailli Bakan, Dışişleri Bakanlığı ve parlamento temaslarını iptal etti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading