Yandex Metrica
SON DAKİKA
Belçika'da hedef bu defa İslam: Camilere kısıtlamalar geliyor

Belçika'da hedef bu defa İslam: Camilere kısıtlamalar geliyor

1974 yılından İslam dininin resmi din statüsüne sahip olduğu olduğu Belçika'da Müslümanlar yakın takip altında. Ülkede görev yapan imamların maaşlarının Türkiye'den ödenmesine yasaklama getirilirken, onu bir dizi kural takip ediyor.

Dünya

13.02.2024, 23:42

Müslümanların yakından takip altına alındığı ve İslam'ın yıllardır resmi din statüsünde olduğu Belçika'da görev yapan imamların maaşlarının Türkiye'den ödenmesine yasak getirilirken, camilerle ilgili de bir kısım kısıtlama getiriliyor.

Belçika Müslüman toplumu rahatsız edecek kararları gerçekleştirmeye hazırlanırken, camilere resmi ruhsat verilmesini zorlaştıran yeni bir düzenlemeyi de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Flaman Bölgesi Hükümeti, Türkiye'den atanmış ya da Belçikalı olup olmadığına bakılmaksızın, imamların maaşlarının Türkiye'nin maaş ödenmesini yasaklayacak. 

BM'den Refah'a yönelik kara operasyonu uyarısı: Gazze halkı için feci... Haberi Görüntüle

SKANDAL KARARLAR

Flaman hükümeti, bu düzenlemeyle camilere yurtdışından mali kaynak sağlanmasını ve yardımları da sınırlandıracağı yönünde açıklama yaptı. Söz konusu düzenleme ile birlikte ibadethane ruhsatı için 4 yıl bekleme koşulu getirilecek.

Toplumda ayrımcılık, nefret ve şiddeti teşvik etmekle suçladıkları camilerin ise ruhsatı iptal edilecek. Skandal düzenlemede, Belçikalı Müslümanların bin euroyu aşan bağışlarının kayıt altına alınması planlananlar arasında. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne de Müslüman Din İşleri Konseyi hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

Kendisini özgürlükçü ve demokrat olarak tanımlayan Belçika'da nüfusun neredeyse yüzde 10'u Müslümanlardan oluşuyor. Ülkedeki camilerin 62'sinde Belçika Diyanet Vakfı'na bağlı ve genellikle Türkiye'den atanan imamlar görev yapıyor.

Düzenlemeye ilişkin yazılı açıklama yapan Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği "ayrımcılık" kaygısına dikkati çekti. Açıklamada, Türk toplumunun ibadetlerine hizmet veren cami derneklerinin ülkede dinin radikalleşmesini önlemeye yönelik katkı sağladığının altı çizildi. Flaman hükümeti, 2013 yılından beri yalnızca bir camiye ruhsat verdi. Bölgedeki toplam 160 camiden sadece 26'sı resmi makamlarca tanınırken 50 caminin başvurusu da beklemede.

Ukrayna Kırım’a yoğun füze saldırısı düzenledi: Sivastopol'da dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

BU İLK DEĞİL! FRANSA'DA DA BENZERİ YAŞANDI

Fransa'da Müslümanlara olan hazımsızlık devam ediyor. Fransa'da 89 camide yapılan denetlemenin sonucunda 3'te 1'i kapatıldı. Ülkede 6 caminin daha kapatılması için işlemler başlatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading