Yandex Metrica

Belarus'ta bulunan göçmenler harekete geçti

Belarus'ta bulunan göçmenler harekete geçti

Irak'tan Belarus'a gelen oradan da Polonya'ya geçmeye çalışan göçmen topluluğu kurdukları kamptan ayrıldı.

Dünya

23.01.2024, 18:18

Aralarında çocuk ve kadınların olduğu 2 bin kişilik göçmen kafilesi Bruzgi-Kuznitsa sınır kontrol noktasındaki Polonya sınırı önünde toplandı. 

Belarus Devlet Sınır Komitesinden yapılan açıklamada, sınırdan bulunan göçmenlere yeni grupların katıldığı, göçmenlerin yaklaşık 2 bin 100 kişi civarında olduğu ifade edildi. 

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

YÜRÜYÜŞE BAŞLADILAR

Günün erken saatlerinden itibaren harekete geçen göçmenlerin, büyük gruplar halinde Bruzgi sınır kontrol noktasına hareket etmeye başladığı bildirildi. 

Yapılan açıklamada, grubun başında çocuklar ve kadınların başı çektiği, Belarus sınır görevlilerinin de güvenlik ve düzeni sağladığı belirtildi. 

8 Kasım'dan bu yana devam eden göçmen krizinde Irak ve Suriye'den gelerek Belarus üzerinden Polonya'ya geçmeye çalışan 2 bin kişilik grup kurdukları kamplarda bekleyişlerini sürdürüyorlardı. 

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

AB YAPTIRIMLARA HAZIRLANIYOR

Avrupa Birliği, Polonya sınırında göç krizi artarken Belarus'a karşı yaptırımları genişletmeye hazırlanıyor. 

Belarus-Polonya sınırının iki tarafındaki binlerce kişi dondurucu koşullarda mahsur kalırken AB ile Minsk arasındaki anlaşmazlık devam ederken mültecilerin Polonya üzerinden AB'ye girmesi yasaklandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading