Yandex Metrica

Bayraktar vurana 50 bin ruble ödül! Bir konvoyu daha imha olan Ruslar çok kızgın

Bayraktar vurana 50 bin ruble ödül! Bir konvoyu daha imha olan Ruslar çok kızgın

Ukrayna cephesinde 20 bine yakın askerini kaybeden Rusya artık düşman hedefi vurmayı başarana ödül vaat ediyor. Listede Bayraktar TB2 SİHA'sı da var.

Dünya

23.01.2024, 19:07

Ukrayna'da ağır kayıplar veren Rus ordusu kendi askerlerini motive etmek için farklı taktikler benimsemeye başladı. Moskova imha edilecek düşman araçları için ödül listesi hazırladı. Ukrayna güçlerince bir Rus askerinden ele geçirilen liste görenleri şaşkına çeviriyor. 

Listeye göre Ruslar, Türkiye'nin Ukrayna'ya ihraç ettiği Bayraktar TB2 SİHA'ları için de ödül koydu. Buna göre bir Türk SİHA'sını düşürmeyi başaran Rus askeri, yaklaşık 9 bin TL'ye denk gelen 50 bin rublelik ödülün sahibi oluyor. Listede "Orta Menzilli SİHA'lar" ifadesiyle yer verilen ödül duyurusunda Bayraktar TB2 resmi bulunuyor.

Savaş uçağı düşürene 300 bin, helikopter avlayana 200 bin ruble ödül vaat eden Rus ordusu, tank avlayanlar için de 100 bin rublelik ödülü gözden çıkarmış. Bayraktar TB2'leri vurabilmenin zorluğu düşünüldüğünde tank ödülünün SİHA ödülünden daha fazla olmasının nedeni anlaşılamadı. Zira Ruslar, tank imha edene 100 bin, SİHA avlayana ise 50 bin ruble vaat ediyor. 

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

50 BİN RUBLELİK PAKETTE NELER VAR?

50 bin rublelik ödül grubu aslında çok geniş: Hafif zırhlı araçlar, hava savunma sistemleri, çok namlulu roketatar ve zırhlı müdahale aracı bu kapsama giriyor. Rus ordusu imha edilecek araçların yanında, öldürülecek Ukraynalılar için de ödül koymayı ihmal etmemiş. 

Bir Rus askeri, 9 kişilik düşman mangasını imha etmeyi başarırsa 50 bin rublenin sahibi oluyor. İmha edilen birliğin boyutu 'takım' seviyesinde ise, yani 20 kişinin üzerindeyse bu kez ödülün miktarı 100 bin rubleye çıkıyor. 

Aleksandr Dvornikov

Sözkonusu ödül uygulamasının cepheye yeni atanmış Rus generali Aleksandr Dvornikov'un fikri olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Grozni ve Halep'te imza attığı katliamlarla nefret odağı haline gelmiş Dvornikov, şimdi Rus askerlerinin yanında Suriye, Ermenistan, Irak, Kırgızistan, Tataristan ve Afrika ülkelerinden gelmiş paralı askerleri de yönetiyor. Dvornikov ayrıca, vaktiyle babalarını ve dedelerini öldürdüğü Kadirov yanlısı Çeçenlere de komuta ediyor. 

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü? Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden... Haberi Görüntüle

45 BİN RUS ASKERİ SAVAŞ DIŞI 

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun kayıpları ilişkin yeni bir liste yayınladı. Listeye göre Rus ordusu işgalin başladığı 24 Şubat'tan buyana 19 bin 500 askerini kaybetti. Bu rakama 25 bine yakın da yaralı asker eklendiğinde yaklaşık 45 bin muharip gücün savaş dışı kaldığı görülüyor. 

Kiev yönetimi ayrıca şimdiye dek 154 uçak, 137 helikopter, 725 tank, 347 top, 1923 zırhlı taşıyıcı, 111 füze bataryası, 4 çok namlulu roketatar sistemi, 1387 hafif askeri araç, 76 yakıt tankı, 119 insansız hava aracı, 55 hava savunma sistemi ve 25 istihkam aracı imha ettiklerini bildirdi. 

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün... Haberi Görüntüle

RUS KONVOYU BÖYLE VURULDU

Bu arada başkent Kiev yakınlarındaki tüm güçlerini doğudaki Donbas'a nakletmekte olan Rus ordusu, Donbas eyaletine bağlı Donetsk bölgesinde ağır bir kayıp verdi. Sıra halinde hedef bölgeye intikal etmekte olan tanklar Ukrayna ordusu tarafından peşpeşe vuruldu. O anlar bölgedeki insansız hava aracı tarafından saniye saniye kaydedildi. Ağır şekilde tahrip edilen konvoyda sağ kalanların uzaklaşmasıyla birlikte Ukrayna askerleri, vurulan araçları daha yakından da kayda alarak bu görüntüleri yayınladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading