Yandex Metrica
SON DAKİKA
Batı Trakya Türklerinden varlık mücadelesi: 'Nüfus sayımında etnik kökenimiz sorulsun'

Batı Trakya Türklerinden varlık mücadelesi: 'Nüfus sayımında etnik kökenimiz sorulsun'

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, yayımladığı açıklamada Yunanistan'da nüfus sayımlarında etnik kökenin de sorulmasını talep etti.

Dünya

23.01.2024, 21:00

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, bir televizyon programında Yeni Demokrasi Partisi'nden (ND) eski Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos ile SİRİZA’nın kurmaylarından eski Eğitim Bakanı Nikos Filis arasında Batı Trakya konusunda çıkan tartışmada yer alan ifadelerle ilgili bir açıklama yayımladı.

İsrail gece boyunca Gazze'ye ölüm yağdırdı Ramazan'ı kana buladı Haberi Görüntüle

YUNAN HÜKÜMETİNİ SUÇLADI

habipoğlu, ND'nin, Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan suçlayıcı ve ötekileştirici açıklamalarının olduğunu belirterek "ND’nin varlığımızı ve Türk kimliğimizi inkar eden parti politikasının olumsuz sonuçlarını iktidarda kaldıkları son dört yılda toplum olarak açık şekilde hissettik. Yunanistan’da varlığımızın ispatı için nüfus sayımında etnik köken seçeneğinin de olmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İsrail'i yaptırım endişesi sardı: 'Domino etkisiyle diğer ülkelere sıçrayabilir' Haberi Görüntüle

"MİÇOTAKİS HER FIRSATTA AZINLIĞA KİMLİK DAYATMASINDA BULUNDU"

Eski Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiryakos Miçotakis'in her fırsatta azınlığa kimlik dayatma konusunda ısrarcı olduğunu vurgulayan Habipoğlu, ulusal azınlıkların kültürlerini muhafaza etme ve geliştirmeleri için uygun koşullar oluşturan Ulusal Azınlıkların Korunmasına dair Çerçeve Sözleşmesi'nin onaylanmasını istediğini belirtti.

Nikos Filis, televizyon programında Batı Trakya'da Türk kökenli azınlığın da bulunduğunu belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading