Yandex Metrica

Batı Şeria için 'en ölümcül yıl': İsrail 16 yaşındaki Filistinli kızı öldürdüğünü kabul etti

Batı Şeria için 'en ölümcül yıl': İsrail 16 yaşındaki Filistinli kızı öldürdüğünü kabul etti

İsrail güçleri neredeyse her gece Batı Şeria'ya baskın yapıyor. Cenin'e yapılan son baskında 16 yaşında bir kız çocuğu İsrail güçleri tarafından başından vurularak öldürüldü. Yılbaşından bu yana Filistin'de tam 218 kişi İsrail kurşunları ile hayatını kaybederken bu yılın 2005'ten bu yana "Batı Şeria için en ölümcül yıl" oldu.

Dünya

23.01.2024, 20:10

İsrail ordusu Cenin baskınında 16 yaşındaki Filistinli bir kızı öldürdüğünü doğruladı.

Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in  yaptığı katliam soruşturulacak Gazze'deki toplu mezarlar için harekete geçiliyor: İsrail'in yaptığı katliam soruşturulacak Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA: YANLIŞLIKLA VURDUK

İsrail'den yapılan açıklamada askerlerin bir çatıdaki silahlı adamlara ateş açarken 16 yaşındaki kızı yanlışlıkla vurduğu belirtildi. 

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

CESEDİ İSRAİLLİLER ÇEKİLİNCE BULUNDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, evin çatısında başından vurulan kızın 16 yaşındaki Jana majdi Zakarneh olduğunu belirledi. Filistinli kaynaklara göre kızın cesedi İsrail güçleri çekildikten sonra bulundu.

İsrail güçleri baskın sırasında evlere girerek çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi, çok sayıda araca hasar verdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin el-Şeyh, Zakarneh'in "Cenin'deki işgalin kurbanı olduğunu" söyledi ve şöyle konuştu:

Kanı, her şeyi ihlal eden bu sürekli suç davranışını ortaya koyuyor ve işgal güçlerinin acımasız ırkçı davranışları hakkındaki gerçeği ortaya koyuyor.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'DA EN ÖLÜMCÜL YIL

Geçen hafta Perşembe günü İsrail ordusunun Cenin'de açtığı ateş sonucund 17 yaşındaki bir genç de dahil olmak üzere dört Filistinli öldürüldü. İsrail ordusu, Cenin'de aranan 15 kişiyi tutuklamak için operasyon yürüttüklerini belirtti. 

Yılbaşından bu yana İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 218'e yükseldi. 52 kişinin Gazze Şeridi'nde, 166 kişinin Batı Şeria'da hayatını kaybetmesiyle 2005'ten bu yana Filistinliler için en ölümcül yıl oldu. 

Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'YA HER GECE BASKIN YAPILIYOR

İsrail ordusu Batı Şeria'ya neredeyse her gece bir baskın yapıyor. İsrail yetkililerine göre operasyonlarda 2500'den fazla kişi tutuklandı. Cenin ve Nablus'ta defalarca operasyonlar düzenlenirken ölümcül çatışmalar yaşandı. 

İsrail'in "Vur ve öldür" politikası geniş çapta eleştiri alıyor. Perşembe günü yapılan baskın Filistin silahlı direnişin yeniden canlanmasının ardından geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading