Yandex Metrica

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin keçilerini bıçakladı

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin keçilerini bıçakladı

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin keçilerini bıçakladı. El Halil kırsalında bıçaklanan hayvanlardan bazıları ise telef oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:02

İsrail'in işgali altında bulunan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait evleri taşlarken, köylülere ait keçileri ise bıçakladı. El Halil kırsalında bıçaklanan hayvanlardan bazıları ise telef oldu.

Filistin basınında yer alan habere göre, El Halil'e bağlı Mesafer Yatta bölgesi kırsalında Filistinli halka saldıran Yahudi yerleşimciler, köylülere ait çok sayıda keçiyi bıçaklayarak, 4 hayvanın telef olmasına neden oldu.

Filistinlilere ait evleri ve araçları taşlayan saldırganlar, Mesafer Yatta kırsalında da bugün öğleden sonra biri çocuk olmak üzere 12 kişiyi yaralamıştı.

1967 yılında İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria'da toplamda 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Burada ikamet eden 450 bine yakın Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Ayrıca, Uluslararası hukuka göre de işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading