Yandex Metrica
SON DAKİKA
Batı'dan Rusya işgaline karşı romantik tepki! Gezi Parkı kalkışmasına destek veren Alman piyanist Davide Martello şimdi de Ukrayna sınırında

Batı'dan Rusya işgaline karşı romantik tepki! Gezi Parkı kalkışmasına destek veren Alman piyanist Davide Martello şimdi de Ukrayna sınırında

Gezi Parkı kalkışmasında Taksim Meydanı'nda binlerce protestocunun karşısında piyano çalarak dikkat çeken Davide Martello, Rus işgalinden kaçan Ukraynalı sivillere destek olmak için Polonya sınırına gitti. Tekerlekli müzik aletiyle Almanya'dan Polonya'ya geçen Martello, Ukraynalı bir kadınla birlikte İngiliz rock grubu Queen'in "We Are The Champions" parçasını çaldı.  Martello, 2013'te FETÖ ve Batı organizasyonuyla tertip edilen Gezi kalkışmasında Taksim Meydanı'nda piyano çalmıştı.

Dünya

23.01.2024, 18:55

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 9. gününde ama Batı henüz askeri olarak harekete geçmedi. Caydırıcı olmayan ekonomik yaptırımları küresel medya düzeninde köpürten ABD ve Avrupa Rusya'ya karşı romantik tepkiler göstermekten öteye gidemedi.

İngiliz Reuters'ın Twitter'dan paylaştığı videoda 40 yaşındaki İtalyan asıllı Alman piyanist ve kendisine eşlik eden Ukraynalı kadın, Britanyalı rock grubu Queen'in ünlü parçasını çaldı.

MARTELLO'YU GEZİ KALKIŞMASINDA TANIYORUZ

Martello, Gezi Parkı kalkışmasının devam ettiği günlerde Taksim Meydanı'ndaki tahrik edilmiş yüzlerce kişinin karşısında piyano çalarak adını Türk kamuyounda duyurmuştu.

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

2014'TE DONETSK'TE ÇALDI

Uluslararası basında "Piyano Adam" olarak lanse edilen Martello, 2014'te de Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Donetsk kentinde piyano çalmıştı. Martello o dönem ne Ukrayna ne de Rusya yanlısı olduğunu sadece barış için enstrümanını çaldığını söylemişti. 

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

QUEEN'İN GİTARİSTİ DE RUSYA YA TEPKİ GÖSTERDİ

Queen'ın gitaristi Brian May de bir hafta önce Instagram'da yaptığı paylaşımda Ukrayna'ya destek vermişti. 2008'de Harkov şehrinde verdiği konserden bir fotoğraf paylaşan May, "21. yüzyılda Ukrayna'nın barışçıl yaşamının bu kadar anlamsız bir şekilde parçalanabilmesi akıl almaz görünüyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Rsuya'nın 24 Şubat'ta başlattığı askeri saldırıyla 10 binlerce Ukraynalı evinden oldu. Yüz binlerce Ukraynalı, Polonya ve Romanya gibi komşu ülkelere kaçmaya çalışıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading