Yandex Metrica

Bangladeş Arakanlı müslümanları uyardı

Bangladeş Arakanlı müslümanları uyardı

Bangladeş, Myanmar zulmünden kaçan Arakan müslümanlarını suç işlememeleri konusunda uyardı.

Dünya

12.03.2024, 17:44

İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, yaptığı açıklamada, Arakan müslümanlarının geri gönderilene kadar Bangladeş'te barış içinde yaşamaları gerektiğini ifade etti. 

Rohingya kamplarında terörist görmek istemediklerini aktaran Kamal, Bangladeş'in turistik bir yer olduğunu söyledi. Müslüman mültecilerin suç işledikleri takdirde katı cezalar alacakları bildirildi. 

Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere 'çatışmaya girin' çağrısı Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere... Haberi Görüntüle

ROHİNGYA MÜSLÜMANLARINA SOYKIRIM 

BM'ye göre, 25 Ağustos 2017'den sonra Arakan'dan kaçmak zorunda kalan ve Bangladeş'e sığınan 700 binden fazla mülteci bulunuyor. 

Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayınladıkları uydu görüntüleriyle Arakan'da yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtladı. 

Myanmar ile Bangladeş arasında imzalanan mülteci iade anlaşması Arakanlı mültecilerin kayıtlı olmamasından dolayı uygulanamıyor. 

Uluslararası medya ve kuruluşların Arakan eyaletine girişini ciddi oranda kısıtlayan Myanmar hükümeti, bugüne kadar Arakanlı Müslümanların geri dönüşlerine ilişkin verdiği sözleri de yerine getirmedi.

Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar ve insan hakları örgütleri, gerekli güvenli ortam sağlanmadan bu kişilerin Myanmar'a dönmelerinin, yeni bir etnik temizliğe yol açacağı endişesini taşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading