Yandex Metrica

Bakü'den Erivan'a: Diasporayı dinleme, denize erişimin yok!

Bakü'den Erivan'a: Diasporayı dinleme, denize erişimin yok!

Bakü, Karabağ'da yeni anlaşma öncesi Erivan'a bir mesaj daha gönderdi: "Zenzegur, Ermenistan'ın denize erişimini sağlayacak. Yurtdışındaki diasporayı dinlemeyin!"

Dünya

23.01.2024, 22:01

İşgal altındaki topraklarını Karabağ Savaşı ile kurtaran Azerbaycan, Ermenistan'dan ateşkes anlaşması şartlarına uymasını istiyor. Bölge haritasını yeniden belirleyecek anlaşma için çok yakında Moskova'da buluşması beklenen Bakü ve Erivan arasında en önemli pürüz 'Zengezur Koridoru' meselesi. İran ve Rusya ile birlikte Ermeni diasporasının da engellemeye çalıştığı koridor konusunda Azerbaycan'dan bir mesaj daha geldi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermenilerin stratejik vizyonunu değiştirmeleri halinde çok geniş bir pazara ulaşacaklarını ve denize ulaşım imkanı elde edeceklerini söyledi. 

"Ermenistan'ın denize erişimi yok. Ama Zengezur Koridoru üzerinden denizlere erişimi olacak. Ermeni diasporası bu sorunların oluşmasında çok önemli bir rol oynuyor. Diaspora temsilcileri Paris'te ve diğer şehirlerde zengin bir hayat yaşıyor, ancak Ermenistan'daki durum çok farklı" diyen Hacıyev, Erivan yönetiminin hem Azerbaycan hem de Türkiye üzerindeki toprak iddialarına bir son vermesi gerektiğini dile getirdi. 

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

KATLİAMDA KAYBOLANLARI SORDU

"Ermenistan stratejik vizyonunu değiştirirse, bu Ermenistan'ın avantajına olacaktır" diyen Hacıyev, Paşinyan yönetimindeki Erivan'ı bir kez daha komşularıyla iyi ilişki içinde olmaya davet etti. Ayrıca Ermenilerin büyük katliamlar yaptığı 1. Karabağ Savaşı sırasında 4 bin Azerbaycan Türkünün kaybolduğunu hatırlatan Hacıyev, "Azerbaycan bu insanların akıbeti konusunda cevap bekliyor" dedi. Erivan'ın geçtiğimiz yıldan beri esirler karşılığında Bakü'ye verdiği mayın haritalarının bölgedeki tuzakların ancak 4'te 1'ini gösterdiğini dile getiren Hacıyev, Ermenistan'dan diğer haritalarıda vermesini istedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading