Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakü'nün Tokayev kırgınlığı: Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan'ı bir kez bile aramadı

Bakü'nün Tokayev kırgınlığı: Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan'ı bir kez bile aramadı

Rus ve Ermeni askerlerini Kazak topraklarına davet eden Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e Azerbaycan basını oldukça kırgın... Tokayev'in Karabağ Savaşı sırasında Aliyev'i bir kez olsun aramadığı ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 18:37

Moskova basını, Rusya'nın Kazakistan'a müdahalesini "Türkiye öncülüğündeki Türk Devletleri Teşkilatı'na vurulmuş darbe" olarak nitelendiriyor. Eski Sovyet hinterlandına yeniden dönüş anlamına gelen bu fırsat Kremlin'e bizzat Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından sunuldu. 

Almatı'da gösterilerin kontrolden çıkmasıyla birlikte Rus birliklerini ülkesine davet ederek 10 bine yakın yabancı askerin Kazakistan'da konuşlanmasına yol açan Tokayev, Türkiye kamuoyundan daha çok Azerbaycan medyasında eleştirilerin odağında. Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yara almasıyla sonuçlanan hareketinden ötürü Tokayev'e ateş püsküren kardeş Azerbaycan'da basın, Almatı'yı Ruslara teslim etmiş Kazak Cumhurbaşkanı'nın geçmişteki sembolik davranışlarını hatırlattı. 

Katliam terörist kamerasında! En uzun 91 saniye: DEAŞ neden Rusya'ya... Haberi Görüntüle

ALİYEV'İ BİR KEZ BİLE ARAMADI

Bakü'nün en etkili gazetelerinden Musavat'ta yayınlanan bir makaleye göre Tokayev, Azerbaycan'ın Ermeni işgalindeki topraklarını kurtardığı 44 günlük savaş boyunca bir kere bile 'Türk kardeşlerini' aramadı. Azerbaycan topraklarına balistik füzelerle saldırıda bulunan Ermenistan'a o günlerde bir kez olsun kınama mesajı da göndermeyen Tokayev, zaferin kazanılmasından sonra Devlet Başkanı İlham Aliyev'i de tebrik için bir kez olsun aramadı. 

Azerbaycan basını ayrıca, Kasım Cömert Tokayev'in Nursultan Nazarbayev döneminde dışişleri bakanlığı koltuğunda otururken 'Türklere değil Ermenilere daha yakın politikalar izlediğini' kaydediyor. O dönemki bir açıklamasında Tokayev aynen şu ifadeyi kullanmış: "Ermeni-Azeri halkları kardeştir!"

Başı ABD çekiyor: Aylardır katliam yapan İsrail'e silah yağmış! Haberi Görüntüle

ORADA ERMENİ ASKERLERİN NE İŞİ VAR?

Ülkede kriz devam ederken ulusa seslenişini Rusça yapan Kasım Cömert Tokayev, 2002 yılında hayata geçirilen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nü devreye sokup Rusya'ya yardım çağrısında bulunmuş, sonrasında Rus, Belarus, Tacik ve Ermeni birlikleri Kazak topraklarına intikal etmişti. Azerbaycan basını şimdi Tokayev'e şu soruyu da soruyor: "Türk topraklarında Ermeni askerlerin ne işi var?"
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading