Yandex Metrica

Bakteri saçıyorlar! Kinder Sürpriz yumurtalarının ardından şimdi de Nestle pizzası

Bakteri saçıyorlar! Kinder Sürpriz yumurtalarının ardından şimdi de Nestle pizzası

Kinder Sürpriz yumurtalarının ardından Nestle'ye ait Buitoni markasında da bakteri tespit edildi. Bakteri nedeniyle 2 çocuk hayatını kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Fransa Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Buitoni markasına ait Fraich’Up pizzaları tükettiği için 48’i çocuk 2’si yetişkin 50 kişiye E.coli bakterisi bulaştığının teyit edildiği açıklandı.

Çocukların yaşlarının 1-17 arasında, yetişkinlerin ise 90 yaş üzerinde olduğu kaydedilen açıklamada, bakteri bulaşan 2 çocuğun yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Açıklamada, kuruma bu pizzaların tüketilmesiyle ilişkili olarak gönderilen diğer hastalık vakalarının E.coli bakteriyle bağlantısının araştırıldığı ifade edildi.

Paris Kamu Savcılığının kamu sağlığı birimi tarafından 22 Mart’ta olayla ilgili “adam öldürme”, “aldatma” ve “başkalarının hayatını tehlikeye atma” suçlamalarıyla soruşturma açtığı öğrenildi.

Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Birçok ülkeden vatandaşlarına peş peşe uyarılar: İran'ı hemen terk edin Haberi Görüntüle

FABRİKA'DAKİ PİSLİK VE KURTÇUKLAR

Fransa’da Nestle grubuna ait Buitoni marka Fraich’Up pizzalar mart ortalarında E.coli bakterisi içerdiği için geri çağrılmıştı. Basında, pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı.

Fabrikanın eski bir çalışanının medyayla paylaştığı fotoğraflarda, pizza üretim hattında kurtçuklar, duvarlarda mantarlar, yerlerde yiyecek parçaları, ağzı açık çöplerin olduğu görülmüştü.

Nord bölgesi Valiliği, 1 Nisan’da yaptığı açıklamada Caudry’de Buitoni pizzaları üreten fabrikada yapılan 2 denetimde, hijyen koşullarının yetersiz olduğunun tespit edildiğini, bu nedenle fabrikada pizza üretiminin yasaklandığını duyurmuştu.

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık' İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak... Haberi Görüntüle

BENZER DURUM KİNDER SÜRPRİZ YUMURTALARINDA DA TESPİT EDİLMİŞTİ

İngiltere'de 63 çocuğa, Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında salmonella bulaşmasının ardından, Ferrero firması önlem olarak son kullanma tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan 2 parti yumurtayı geri çağırmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading