Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakir İzetbegoviç'ten yaptırım tepkisi: 'ABD değil biz karar veririz'

Bakir İzetbegoviç'ten yaptırım tepkisi: 'ABD değil biz karar veririz'

Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi (SDA) lideri Bakir İzetbegoviç, ABD’nin Bosna Hersek Federasyonu (FBiH) Başbakanı Fadil Novaliç’e yaptırım uygulama kararına tepki gösterdi. İzetbegoviç, "Novalic iyi iş çıkardı ve iyi sonuçlar aldı. Buna da ABD Dışişleri Bakanlığı değil biz karar veririz." dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi (SDA) lideri Bakir İzetbegoviç ABD’nin Novaliç’e yaptırım uygulama gerekçelerinin “anlaşılmaz” olduğunu söyledi. 

Novaliç sadece emeklileri nelerin iyi yapıldığı ve nelerin daha iyi yapılabileceğine ilişkin imkanlar konusunda bilgilendirmiştir. Ben burada problem göremiyorum. Emekliler için çalışmak ve bu konuda onları bilgilendirmek kendisinin görevi.

Balkan News'in haberine göre Novaliç, ABD tarafından 2018 yılındaki seçimler öncesinde emeklilere ait kamusal verileri partisi lehine kullanmak ve emekli seçmenlere maaş artırımı vaadi verdiği propaganda mektupları göndermekle suçlanmıştı. ABD Hazine Bakanlığı, Boşnak politikacının Amerikan yaptırımlara tabi tutulacağını duyurmuştu.

 Bosna Hersek Federasyonu (FBiH) Başbakanı Fadil Novaliç

Amerikan yönetiminin yaptırıma müracaat etmesi için bir sebep göremediğini söyleyen İzetbegoviç, şu şekilde konuştu.

Korkarım böyle gerekçeler sunularak yaptırım uygulamak, yaptırımların değerini kaybetmesine neden oluyor. Bana kalırsa kendisi iyi bir başbakan. Novalic iyi iş çıkardı ve iyi sonuçlar aldı. Buna da ABD Dışişleri Bakanlığı değil biz karar veririz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading