Yandex Metrica
SON DAKİKA
BAE'li yetkili darbeyi 3 gün önce haber vermiş!

BAE'li yetkili darbeyi 3 gün önce haber vermiş!

Tunus’ta yaşanan darbede, Birleşik Arap Emirlikleri'nin rolü tartışma konusu. Tartışmaları güçlendiren bir sosyal medya paylaşımı gündemde. O paylaşım BAE'nin etkili isimlerinden birinin 'İyi haberler, Kardeşliğe yeni bir güçlü darbe geliyor' mesajı...

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tunus'da yaşanan darbe ile birlikte meclisin tüm yetkileri dondurdu ve milletvekillerinin dokunulmazlıkları askıya alındı. Cumhurbaşkanı Kays Said mevcut Başbakan Meşişi'yi görevden aldığını ilan etti.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

NAHDA DIŞ DESTEĞE İŞARET ETMİŞTİ

Tunus Cumhurbaşkanı'nın aldığı kararları geçersiz saydığını duyuran  Meclis Başkanı Gannuşi'nin lideri olduğu Nahda Hareketi, darbeden hemen önce bürolarına yönelik gerçekleştirilen baskınların ülke içinden ve dışından desteklendiğine işaret etmişti.

Nahda'nın da açıklamasında işaret ettiği, ülkedeki demokratik süreci akamete uğratan dış müdahale aktörü olarak gözler Birleşik Arap Emirlikleri'ne çevrildi. 

Son dakika... Yunanistan'a ait F-16 Ege Denizi'ne düştü! Haberi Görüntüle

DARBEDEN ÜÇ GÜN ÖNCE HABER VERMİŞ

Darbede BAE rolünü daha net anlatacak bir sosyal medya paylaşımı gündemde. O paylaşım Dubai Emniyet Müdürlüğü Başkanı ve Korgeneral Dahi Halfan'a ait. Khalfan Tunus’ta yaşanan darbeden üç gün önce yani 22 Temmuz'da, "İyi haberler,  yeni bir güçlü darbe geliyor. Kardeşliğe..." paylaşımda bulunmuş. Halfan'ın buradaki 'kardeşlik' ifadesi Nahda'nın bir kolu olduğu Müslüman Kardeşler Hareketi'ne bir atıf olarak yorumlandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading