Yandex Metrica

BAE'den Yemen'deki saldırıya ilişkin açıklama: Cezasız kalmayacak

BAE'den Yemen'deki saldırıya ilişkin açıklama: Cezasız kalmayacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'deki İran destekli Husi milislerin Abu Dabi'ye yönelik saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:04

BAE Dışişleri Bakanlığı, insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirilen ve 3 kişinin hayatını kaybetmesine 6 kişinin de yaralanmasına sebep olan saldırıdan sonra yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Husi milislerin BAE topraklarını ve sivil tesisleri hedef alan saldırısını kınıyoruz. Bu saldırı cezasız kalmayacak. BAE, bu terör saldırılarına ve gerilimin tırmandırılmasına karşı cevap hakkını saklı tutmaktadır." denildi.

Husilerin söz konusu saldırısının, uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası camiaya, "sivilleri ve sivil tesisleri hedef alan bu terör saldırılarını kınama" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada aynı zamanda, saldırıda yaşamını yitiren kişilerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde, Abu Dabi'deki Musaffah bölgesine İHA ile saldırı düzenlendiği, saldırının 3 yakıt tankerinde patlamaya sebep olduğu belirtilmişti.

Abu Dabi polisi de, söz konusu şüpheli İHA saldırısında biri Pakistanlı, 2'si Hindistanlı olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan öncülüğünde, BAE'nin de içinde yer aldığı Arap koalisyonu, Yemen'deki iç savaşta Mart 2015 yılından bu yana Husi milislere karşı hükümet güçlerine destek veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading