Yandex Metrica

Azov taburu nedir, nerede kuruldu? Azov taburu hangi ülkeye ait

Azov taburu nedir, nerede kuruldu? Azov taburu hangi ülkeye ait

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rus birliklerine karşı en ön safta savaşan Azov taburu dünya gündeminde yerini almıştı. Peki Azov Taburu nedir? Azov Taburu ne zaman kurulmuştur? Ruslara karşı etkin mücadele eden Azov Taburu nerede kurulmuştur?

Dünya

04.04.2024, 17:53

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat günü başlattığı işgal girişiminde en ön safta savaşarak Rus ilerlemesini önemli oranda yavaşlatan Azov Taburu dünya gündeminde yerini almıştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuğunda 5 Azov komutanının Türkiye'de koruma altına alınması sonrası Azov Taburu nedir? Azov Taburu ne zaman kurulmuştur? soruları sorulmaya başlandı. Peki Azov Taburu nedir? Nerede kurulmuştur? 

Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Haberi Görüntüle

2014 YILINDA AYRILIKÇILARA KARŞI KURULDU

Rusya'ya karşı en ön safta direnen Azov Taburu, 2014 yılında Andrey Biletsky tarafından gönüllü bir olarak kurulurken 11 Kasım 2014'e kadar Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın özel operasyonlarında görev aldı. 

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun temel nedeni Gazze'deki savaş Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun... Haberi Görüntüle

ÜLKENİN DOĞUSUNDA DONBASS'TA SAVAŞTILAR 

Daha çok Donbass'ta ayrılıkçılara karşı mücadele eden Azov Taburu, Rus birliklerinin her zaman çekindiği bir yapı oldu. 

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

AZOV TABURU UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ'NE BAĞLANDI

2014 yılında ordu genelinde yaşanan bazı eksiklikler sebebiyle 'milli yapı' olarak hareket eden Azov Taburu daha sonraki süreçte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlılıklarını bildirerek 'Ukrayna Ulusal Muhafızlarının' bir parçası olarak mücadele vermeye başladı. 

Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler kameralara yansıdı Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler... Haberi Görüntüle

AZAK'TA RUSLARIN İLERLEMESİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Azov Taburu savaş öncesinde olduğu gibi Ukrayna'nın doğusunda özellikle Azak bölgesinde devam eden savaşta ön saflarda mücadele ederken Rus birliklerini ilerlemesinin önündeki en büyük engel olarak görülüyor. 

Şu an 'Ukrayna Direnişinin kalesi' olarak bilinen Mariupol'deki çatışmaları da Azov Taburu yürütüp organize ederken bu bölgedeki Rus ilerlemesinin en büyük engeli olarak görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading