Yandex Metrica

Azerbaycanlı siyasetçi: Ermenistan Türkiye'deki dengeler değişene kadar vakit kazanmaya çalışıyor

Azerbaycanlı siyasetçi: Ermenistan Türkiye'deki dengeler değişene kadar vakit kazanmaya çalışıyor

Azerbaycan muhalefet partilerinden Ağ Partiya'nın Genel Başkanı Tural Abbaslı, Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün akşam meydana gelen çatışmayı ve İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani'nin 'Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişiklik kabul edilemez' şeklindeki sözlerini TRHaber'e değerlendirdi. 

Dünya

02.03.2024, 07:05

Ermenistan askerlerinin dün akşam saatlerinde Azerbaycan ordusu mevzilerindeki arazilere mayın döşemeye çalışırken yakalanması üzerine Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni bir çatışma meydana geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyururken çatışmalar, Azerbaycan'ın 49 Ermeni askerini öldürmesiyle sonlandı. İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra imzalanan 10 Kasım Antlaşması'ndan bu yana Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik provokasyonları son bulmadı. Dün akşam meydana gelen çatışmalarla ilgili açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise çatışmayı kınarken 'Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişiklik kabul edilemez' ifadelerini kullandı. Azerbaycan muhalefet partilerinden Ağ Partiya'nın Genel Başkanı Tural Abbaslı, Ermenistan'ın provokasyonlarını ve Kenani'nin sözlerini TRHaber'e değerlendirdi.

Ağ Partiya Genel Başkanı Tural Abbaslı

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

'ERMENİLER YAPTIKLARININ CEZASIZ KALACAĞINI DÜŞÜNÜYOR'

Ermenistan 10 Kasım Antlaşması'ndan sonra defalarca yaptığı gibi dün akşam yeniden provokasyonlarla Azerbaycan arazilerine saldırdı. Ermenistan'ın döşediği mayınlarla çok sayıda askerin yanında işçi ve gazeteci şehit verdik. Ermeniler yaptıklarının cezasız kalacağını düşündükleri için Azerbaycan ordusu mevzilerindeki arazilere mayın döşüyor. Beynelhalk hukukun normlarına göre, biz öz arazilerimizi koruma hakkına sahibiz ve tehlikesiz tampon bölge oluşturmak bile bizim hakkımızdır. Bu tedbirleri görmeliydik ve gördük de.

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade edilecek! Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade... Haberi Görüntüle

'ERMENİLER TÜRKİYE'DEKİ DENGELER DEĞİŞENE KADAR VAKİT KAZANMAYA ÇALIŞIYOR'

Ermeniler dünyadaki ve Türkiye'deki dengeler değişene kadar vakit kazanmaya çalışıyor. Rusya ve Türkiye dengelerinin değişmesi Kafkasya'da dengelerin değişmesi anlamına geliyor. Ermeniler kendi hayırlarına olacak şekilde muharebeyi uzatmaya çalışıyorlar. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

'PAŞİNYAN AZERBAYCAN GERGİNLİĞİNİ İÇ SİYASET İÇİN YÜKSELTİYOR'

Ben muharebe olacağını düşünmüyorum. Ermenistan Azerbaycan ile muharebe edecek güçte değil. Rusya her türlü destek veriyor, silah veriyor, enformasyon veriyor ama buna rağmen yine de Ermenistan, Azerbycan-Türkiye birliğine karşı savaş verecek güçte değil. Ermeniler bu tahribatları yapmakla sadece dahili siyasi statülerini tutmaya çalışacaklar. Paşinyan, halkına 'Biz mağlup olmadık. Biz savaşıyoruz. Azerbaycan'a hücum ediyoruz. Toprakaları az da olsa işgal etmeye çalışıyoruz. Azerbaycan askerini şehit ediyoruz.' mesajları vermeye çalışıyor. Vatanpervrlik ruhunu yükseltmeye çalışıyor. En önemlisi de Ermenistan iç siyasetinde bir tesir yaratmaya çalışıyor ve iktidar muhalefet savaşında bu gergilikten istifade ediyor.

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

'PAŞİNYAN HEM AVRUPA'DAN ÇEKİNİR HEM RUSYA'DAN'

Rusya, Fransa ve Amerika gibi ülkeler Ermenistan'ı tahrik ediyor. Bölgede Azerbaycan'ın güçlenmesini, Türkiye'nin gücünün pekişmesini istemiyorlar. Bunun da en güzel yolu Ermenistan'ı oyuna salıp yeni provokasyonlara tahrik ederek vaziyeti gerginleştirmek. Böylece Ermenistan üzerinden bölgede etkilerini sürdürmek istiyorlar. Paşinyan hem Avrupa'dan çekinir hem Rusya'dan çekinir ve hiçbirinin sözünden çıkamaz.

Ermenistan Başnakanı Nikol Paşinyan

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

'BİR KÜÇÜK ERMENİSTAN İÇİN DÜNYANIN BÜYÜK ÜLKELERİ HAREKETE GEÇİYOR'

Hepimiz biliyoruz ki Paşinyan Rusya'dan  kopup Avrupa'nın kucağına oturmaya hazırdı ama Putin buna izin vermiyor. Putin Ermenistan'da istediği zaman istediği kişiyi iktidara getirecek güce sahip. Paşinyan da bu provokasyonlarla hem  Avrupa'ya hem Rusya'ya yaranmaya çalışıyor. Hepiniz görüyorsunuz ki Azerbaycan, kendi güvenliğini sağlamak için adımlar atıyor. Blinken askeri müdahaleyi durdurmak için beyanat veriyor, Fransa BM Güvenlik Konseyi'ne başvuruyor, Rusya Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü toplantısı yapıyor. Yani bir küçük Ermenistan için dünyanın büyük ülkeleri harekete geçiyor. Bu da Ermenistan'ın kimin köpeği olduğunun göstergesidir. 

Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Pentagon sözcüsü duyurdu: İran'ın 81 İHA 6 balistik füzesini düşürdük Haberi Görüntüle

'İRAN TÜRKİYE'Yİ BÖLGEDE İSTEMİYOR'


İran bölgede Türkye'nin güçlenmesini istemiyor. Biliyor ki, Zengezur koridorunun açılması ya da Nahçıvan ve Azerbaycan'ın tarihi topraklarının yeniden Azerbaycan'a geçmesi İran'ın bölgedeki etkisinin önemini azaltacak. Nahçıvan'ın Azerbaycan'a geçmesiyle Türkiye ile Azerbaycan kara yolu sınırları olacak. Orta Asya'ya, Orta Asya'dan da Çin'e açılması, Türkiye'yi bölgede güçlendirecek. Buna göre de İran burada Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor.

Ermenistan Başnakanı Nikol Paşinyan ve İran Başbakanı Hasan Ruhani

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

'AZERBAYCAN KARABAĞ MESELESİNİ HALLEDİNCE GÜNEY AZERBAYCAN'DA FAALİYETE BAŞLAYACAK'

İran'da 40 milyon Türk var ve o Türkler Azerbaycan'ı öz vatanları olarak görüyor. Kendilerini Farsların esaretinde hissediyorlar. Fars rejimi düşünüyor ki Azerbaycan, Karabağ meselesini hallettikten sonra artık Güney Azerbaycan istikametinde faaliyete başlayacak ve İran'ın tehlikesizliği temin olunmayacak. Bu yüzden Azerbayan'ın Ermenistan'la uğraşmasını istiyorlar. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun çözülmesini istemiyorlar. 

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

'İRAN, AZERBAYCAN'IN SINIRLARI KONUSUNDA SÖZ SÖYLEYEMEZ'

Sınırların değiştirilmesi konusuna ise sadece Azerbaycan Ordusu ve Azerbaycan halkı karar verebilir. İran'ın burada söz hakkı olamaz. İran burada ne Azerbaycan'a ne Türkiye'ye herhangi bir şey söyleyebilir. İran unutmamalıdır ki Azerbaycan İran ile mukayese edildiğinde küçük bir devlet olabilir ama İran'da halkın yarıdan çoğu Türk'tür. Onlar Azerbaycan'ı öz vatanları olarak görüyor. 


İran da Rusya da bölgede kalmak istiyorsa, Türkiye ve Azerbaycan ile birlikte olmalı. 6'lı bir proje vardı. İran, Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan. Ama görürnen o ki İran, Ermenistan ve Rusya bu proje ile ilgili değil. O zaman biz bu projeyi onlarsız hayata geçirmeliyiz. Bölgede güçlenen Azerbaycan ve Türkiye faktörüyle hem İran hem Rusya, Avrupa ve Amerika hesaplaşmaya mecbur kalacaklar. 
 

ÖZEL HABER: Beyza Türkyılmaz

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading