Yandex Metrica
SON DAKİKA
Azerbaycan'dan Ermenistan'ın saldırılarına yanıt: Gereken karşılık verilecek

Azerbaycan'dan Ermenistan'ın saldırılarına yanıt: Gereken karşılık verilecek

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sınırda yaptığı saldırıları kınarken 'Gereken karşılık verilecek' denildi.

Dünya

20.02.2024, 13:18

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilim yaşandı. Ermenistan ordusunun sınırdaki Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırmasına Azerbaycan ordusu karşılık verdi. Ermenistan ordusundan kayıplar olduğu bildirildi. İtidal çağrılarının ardından çatışmaların durduğu açıklandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sınırda yaptığı saldırıları kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün Ermenistan ordusunun sınırdaki provokasyonları sonucu çıkan çatışmalarda 7 askerin şehit olduğu, 10 askerin yaralandığı hatırlatıldı.

Kırgızistan'dan Özbekistan'a gizli tünel! Yerin altında tam 130 metrelik geçit Haberi Görüntüle

'GEREKEN AKRŞILIK VERİLECEK'

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ermenistan'ın intikam duygularıyla askeri provokasyonlara devam etmesini şiddetle kınıyoruz. Bölgede durumun gerginleşmesinden ve üçlü bildirinin uygulanmasına engeller oluşturulmasından doğrudan Ermenistan'ın askeri-politik yönetimi sorumludur. Azerbaycan'ın uluslararası kabul görmüş sınırları çerçevesinde toprak bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve askeri provokasyonlara bundan sonra da gereken karşılık verilecektir."

Ermenistan ordusu, sınırda bazı yüksek yerleri ele geçirerek daha elverişli mevziler elde etmek amacıyla dün Laçın ve Kelbecer istikametinde operasyon başlatmıştı.

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

7 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Azerbaycan ordusu da aynı istikamette operasyon başlatarak Ermenistan'ın saldırılarını önlemişti. Çatışmalarda 7 Azerbaycan askeri şehit olmuştu.

Rusya'nın devreye girmesiyle çatışmalar durmuş, ateşkes ilan edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading