Ayda 1100 doları duyan sıraya girdi! Suriye'de Esed'e bağlı askerler Ukrayna için kayıt yaptırıyor

Ayda 1100 doları duyan sıraya girdi! Suriye'de Esed'e bağlı askerler Ukrayna için kayıt yaptırıyor

Suriye'de ayda 15 dolar yerine Ukrayna'da 1100 dolar kazanmak isteyen rejim askerleri, Rus ordusu saflarında işgale katılmak için kayıt sırasına girdi.

Suriye'de Esed saflarında aylık kazançları 15 ilâ 35 dolar arasında değişen rejim askerleri, Rusya'dan 1100 dolarlık teklif alınca Ukrayna cephesine gitmek için sıraya girdi.

Son bir haftada 50 bine yakın rejim askerinin Rus ordusu saflarında savaşa katılmak üzere kayıt yaptırdığı belirtiliyor. Ukrayna'ya yönelik saldırılarda kullanılmak üzere bu milislerden 25 bin kadarının başvurusu kabul edildi. 

Suriyeli paralı askerler Rusya'dan aylık 1100 dolar maaş alacak; savaş sırasında yaralanmaları halinde 7 bin 700 dolar tazminata hak kazanacaklar. Suriyeli askerlerden birinin Ukrayna'da ölmesi halinde ise ailesine 16 bin 500 dolar ödeme yapılacak. 

KİMİN GİDECEĞİNE WAGNER KARAR VERİYOR

Ukrayna cephesine gitmek üzere başvuran Suriyelilerden hangilerinin seçileceğine Rus paralı asker şirketi Wagner karar veriyor. Rejim ise eldeki tüm görüntülere rağmen Suriyeli askerlerin Ukrayna'ya gitmek için kayıt sırasına girdiği gerçeğini inkar ediyor. 

Suriye'den milis transfer etme fikri, Rusya'nın Ukrayna'da ağır kayıplar yaşamasının ardından gündeme geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çeçenistan'daki kuklası olarak görülen Ramazan Kadirov da yüzlerce Çeçen milisi Ukrayna'ya getirmişti. 

Rus ordusunun 24 Şubat'tan buyana 14 binden fazla kayıp verdiği iddia ediliyor. Vladimir Putin ise asker ölümlerinin iç kamuoyunda kendisine yönelik muhalefeti güçlendirme ihtimalinden endişe duyuyor.

Avatar
TR Haber