Yandex Metrica

Avusturya'da Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara sokağa çıkma yasağı getirilecek

Avusturya'da Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara sokağa çıkma yasağı getirilecek

Avusturalya'da vaka sayıları günlük 10 binin üzerine çıktığı için aşı olmayan kişilere sokağa çıkma yasağı getirildi.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Koronavirüs vaka sayılarının günlük 10 binin üzerine çıkan Avusturya’da, pazartesi gününden itibaren Yukarı Avusturya ve Salzburg eyaletlerinde aşı aşı yaptırmayan kişilere yönelik yürürlüğe girecek sokağa çıkma kısıtlamasının ülkenin tamamında uygulanması hedefleniyor.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, yaptığı basın açıklamasında, pazar günü eyalet başkanları ve uzmanlarla yapılacak görüşmeden sonra ülke genelinde aşı yaptırmamış kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına "yeşil ışık" yakılabileceğini belirtti.

Schallenberg, herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasına karşı olduğunu ifade ederek, salgınla mücadelede federal düzeyde ortak hareket edilmesini vurguladı.

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da pazartesi gününden sonra Yukarı Avusturya ve Salzburg eyaletlerinde aşı yaptırmayan kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının kesinleştiğini belirtti fakat ülke geneli için benzer bir uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin soruları cevapsız bıraktı.

Mückstein aynı zamanda, sağlık sektöründe çalışanlara yönelik aşı zorunluluğunun hayata geçirileceğini de bildirdi.

Söz konusu iki eyalette pazartesi gününden itibaren aşı yaptırmayanların hastalığı geçirmiş veya PCR test yaptırmış olsalar bile dışarı çıkmasına izin verilmeyecek.

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

11 BİN 798 YENİ VAKA

Avusturya’da son 24 saat içerisinde 11 bin 798 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 934 bin 948'e çıktı. Salgından dolayı vefat kişi sayısı ise 40 artışla 11 bin 641'e ulaştı.

Ülkede salgının kaygı verici bir boyut kazanmasından dolayı iktidar, yoğun bakım hasta sayısına göre kademeli olarak sert önlemleri hayata geçireceğini açıklamış, buna göre yoğun bakım hasta sayısının 600'ün üzerine çıkması halinde aşı yaptırmayanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading