Yandex Metrica

Avusturya'da ırkçı saldırı "Türkiye'ye defol git"

Avusturya'da ırkçı saldırı "Türkiye'ye defol git"

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Baraa Bolat, sırf başörtüsü taktığı için ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Dünya

04.04.2024, 21:58

Avusturya’nın başkenti Viyana’da başörtüsü taktığı için ırkçı saldırıya maruz kaldığını belirten Baraa Bolat, "Bana tükürene kadar yaptıklarını görmezden geldim, ki salgın döneminde, kim bilir belki de hastalığı taşıyordu. Bunun üzerine ben dışarı çıktım, o da arkamdan geldi ve başörtüme saldırarak, çok sert bir şekilde çekti. Çekmeden ötürü çenemin altında başörtüsünü tutturduğum iğne yaralanmama yol açtı." dedi.

Avusturya doğumlu olan ve dün meydana gelen olaya ırkçı saldıraya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Bolat, hayatı botunca ilk kez bir ırkçı saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Bu yaşadığım benim için çok üzücüydü, ilk defa karşı karşıya kaldığım bir durum olduğu için genel olarak nasıl hareket edeceğimi bilemedim." ifadelerinde bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE DEFOL GİT" 

Irkçı saldırının bir belediye otobüsünde yaşandığını belirten Baraa Bolat, saldırganın kendisine "Bir kadın bana yaklaşarak, başörtüsü taktığım için her ne kadar Türkiye’den gelmiyor olsam da önyargıyla ‘Türkiye’ye defol git’ dediğini söyledi.

İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu dünyayı teyakkuza geçirdi İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu... Haberi Görüntüle

"BAŞÖRTÜME SALDIRDI"

Irkçı saldırganın kendisine yönelik sözlerini duymazdan gelerek, otobüsün ön tarafına doğru gittiğini ancak kadının kendisini rahat bırakmayarak bulunduğu yere peşinden gelip, ırkçı ifadelerini ve hakaretlerini sürdürdüğünü vurgulayan Bolat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bana tükürene kadar yaptıklarını görmezden geldim, ki salgın döneminde, kim bilir belki de hastalığı taşıyordu. Bunun üzerine ben dışarı çıktım, o da arkamdan geldi ve başörtüme saldırarak, çok sert bir şekilde çekti. Çekmeden ötürü çenemin altında başörtüsünü tutturduğum iğne yaralanmama yol açtı. Kadına bağırdım ama durmadı, cep telefonumu çıkartıp görüntü almaya başlayınca durdu ve caddenin karşı tarafına geçti."

Yaşadığı üzücü hadiseyi sosyal medya platformları başta olmak üzere farklı mecralarda duyurmaya çalıştığını aktaran Bolat, "Bu olay karşısında bir duruş sergilemem gerektiğini ve bunu herkesin öğrenmesi gerektiğini düşündüm. Başörtüsü taksın ya da takmasın, ten rengi ne olursa olsun, hangi etnik kökene sahip olunursa olunsun böyle bir durum yaşanmamalı ve bu olay hiçbir şekilde göz ardı edilmemeli." ifadelerinde bulundu.

Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Soykırımcı İsrail Nuseyrat Kampı'nı vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

SALDIRGAN HAKKINDA YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Sosyal medyada üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında çok sayıda kişinin kendisi ile irtibata geçerek, dayanışma ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirten Baraa Bolat, bu üzücü ırkçı saldırının ardından polis merkezine giderek şikayette bulunduğunu ve saldırgan hakkında yasal sürecin başlatıldığını aktardı.

Irkçı saldırının sosyal medya üzerinden duyulmasının ardından kendisi gibi pek çok başörtülü kadının da yine aynı saldırgan tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldığını ve saldırganın ırkçı teşebbüsleriyle tanınan bir şahıs olduğunu söyleyen Bolat, "Bu kişi tarafından saldırıya maruz kalan, tükürülen ilk kişi ben değilim, birçok başörtülü kadın ne yazık ki benzer saldırılara aynı kişi tarafından maruz bırakılmış. Bu nedenle yapılanın bir karşılığı olmak zorunda. Eğer bu kişi psikolojik rahatsızsa hastaneye yatırılmalı ya da bir çözüm bulunmalı. Bu kişinin serbest bir şekilde dışarıda, başka insanlara zarar vermesi kabul edilemez." dedi.

Ayrıca otobüste bulunan hiç kimsenin de kendisine yardımcı olmadığını ve aksine yaşananları film izler gibi izlediğinin altını çizen Bolat, "etnik köken, din, ten rengi fark etmeksizin zor durumda olan ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara karşı duyarlılığın artırılması için daha fazla çalışılması gerektiğini" ifade etti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading