Yandex Metrica

Avustralya'da sel felaketinin bilançosu belli oldu! 2 bin ev kullanılamaz hale geldi

Avustralya'da sel felaketinin bilançosu belli oldu! 2 bin ev kullanılamaz hale geldi

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde sel felaketi yaşandı. İlk belirlemelere göre başkent Sydney'de 2 bin ev kullanılamaz hale geldi.

Dünya

23.01.2024, 18:56

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaleti ve eyaletin başkenti Sydney'de sel felaketi yaşandı. Yaşanan felakette 2 bin evin kullanılamaz hale geldiği belirtilirken bu evlerin yeniden inşa edileceği açıklandı. 

Yeni Güney Galler (NSW) eyaleti Başbakanı Dominic Perrotet yaptığı açıklamada, yağışların azaldığı ve sel sularının çekilmeye başladığı bölgelerde yaptıkları hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti. 

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

2 BİN EV HASAR GÖRDÜ 

Sel sularının metrelerce yükseldiğini ve bazı bölgelere daha yeni ulaşım sağlayabildiklerini ifade eden Perrotet, şimdiye kadar incelenen 3 bin 500 evden 2 bininin ağır hasar gördüğünü ve yeniden inşa edileceğini bildirdi. 

İncelemeler devam ettikçe daha gazla hasarın ortaya çıkacağını aktaran Perrottet, "Şu anda tek odak noktam, bu temizliğin gerçekleşmesini sağlamak, insanları tekrar ayağa kaldırmak, ailelerin ve işletmelerin hesaplarına para yatırmak ve elimizden geldiğince destek sağlamak." ifadelerini kullandı.

Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22 avı Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22... Haberi Görüntüle

16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Sellerin en fazla etkili olduğu Lismore kentine incelemelerde bulunan Perrottet, "Bu, topluluklarımızı tekrar ayağa kaldırmak için büyük bir operasyon olacak. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız." diye konuştu. 

Evlerin çatılarında, araçlarında mahsur kalan binlerce kişinin kurtarıldığını aktaran Perrottet, 16 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading