Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupalı kaçakçılardan Ukraynalı kadınlara cinsel istismar! Çocukları bile kaçırmaya başladılar

Avrupalı kaçakçılardan Ukraynalı kadınlara cinsel istismar! Çocukları bile kaçırmaya başladılar

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yeni bir göçmen krizini doğurdu. Bu sefer odak noktasında Avrupalıların ahlaksızlığı var. Savaştan kaçan kadınlari iş ve ev vaadiyle kandıran kişiler bu kişilere tecavüz ediyor. Ayrıca sınır bölgelerinde çocuklar kayboluyor. Denetim sıfıra inmiş durumda.

Dünya

04.03.2024, 00:33

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yeni bir insani sorunu beraberinde getirdi.

Rusya'nın saldırıya geçmesinin ardından Avrupa ülkeleri hemen sınırlarını Ukraynalılara açtı. Ama bu arkasında büyük bir problemi getirdi. O da insan tacirleri. İlk olarak İngiliz Guardian gazetesi konuyu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberde, "Avrupa sınırlarında Ukraynalı çocuklar ortadan kayboluyor" denildi. Habere kaynak olarak Polonya'da hizmet veren Homo Faber isimli bir sivil toplum kuruluşu gösterildi. Birçok çocuğun yanında anne ya da babası olmadan kaçmak zorunda kaldığına dikkat çekildi.

ABD'nin gücü yetmiyor: Türkiye özel olarak NATO standardı 155 mm... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR KAYBOLUYOR

Haberler'in haberine göre; Sınırdaki görevlilerden Karolina, "Savaş ve bombalar, zaten bir çocuğu alt üst ediyor. Sonra tek başlarına kalıyorlar. Yollarda korkuları artıyor. Savunmasızlıkları katlanıyor. Bir çocuğun bunlarla baş etmesi mümkün değil. En kötüsü kayboluyorlar. Bu maalesef şimdilerde oluyor" sözleriyle yaşanan trajediyi özetledi.

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

İNSAN KAÇAKÇILARI ARTMIŞ DURUMDA

Uzmanlar; Polonya, Romanya, Moldova, Slovakya gibi ülkelerde tedbirlerin artırılması gerektiğini söylüyor. Kaçakçılar, özellikle gönüllü gibi çocuklara yaklaşıyor. Ellerinde "Yardım edebilirim", "Evimde yer var" gibi pankartlar taşıyorlar. Ayrıca insan tacirlerinin çok tecrübeli olduğuna dikkat çekiliyor.

Son dakika... ABD'nin acil ateşkes ilanı ve rehine takası teklifini... Haberi Görüntüle

120 BİNDEN FAZLA UKRAYNALI İNSAN KAÇAKÇILARININ ELİNE DÜŞTÜ

Kimleri en kolay şekilde ağlarına düşüreceklerini biliyorlar. Diğer tarafından Ukraynalılar konusunda da geçmişten beri tecrübeliler. International Organisation for Migration tarafından yayınlanan verilere göre 1991 yılından bu yana 120 binden fazla Ukraynalı, insan kaçakçılarının eline düşmüş durumda.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

SAVAŞIN GÖLGESİNDE ÇOCUKLAR DOĞDU

Sabah gazetesinin haberine göre Rusya'nın saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana UNICEF'in verilerine göre 5 bin Ukraynalı çocuk dünyaya geldi. Gözlerini bombalara açtılar yani. Diğer taraftan Ukraynalı yetkililerin açıkladığı verilere göre savaş nedeniyle şimdiye kadar en az 108 çocuk ise yaşamını yitirdi.

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

KONTROL ZORLAŞIYOR

Batı medyası uygulanan göçmen politikalarını sorguluyor. İngiltere ve Polonya gibi ülkelerde vatandaşlara, Ukraynalı mültecileri evlerine almaları için maddi destek sağlanıyor. Örneğin Polonya hükümeti, evine mülteci alana günlük 10 dolar veriyor, İngiltere ise 450 dolarlık destek açıkladı. Ancak bu yaklaşımın kontrolü zorlaştırdığı ve mültecilerin kaçakçıların eline düşmesinin önünü açtığı yorumları yapılıyor.

ABD'den Gazze için ilk adım! Blinken ateşkes hamlesini dünyaya duyurdu Haberi Görüntüle

İŞ VE KALACAK YER VAADİYLE TECAVÜZ EDİYORLAR

France 24'ün haberinde Polonya'da bir kişinin 19 yaşındaki Ukraynalı bir mülteciye tecavüz şüphesiyle tutuklandığı belirtildi. Bir başka kişi 16 yaşındaki bir kıza iş ve kalacak yer vaadinde bulunurken gözaltına alındı. Polonya sırındaki kampa da şüpheli hareketler sergileyen bir kişiye güvenlik birimleri müdahale etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading