Yandex Metrica

Avrupa'yı saran kabus için bomba icat! 8 saat boyunca etkisiz hale getiriyor

Avrupa'yı saran kabus için bomba icat! 8 saat boyunca etkisiz hale getiriyor

Finlandiyalı bilim insanları, corona virüsü 8 saat boyunca etkisiz hale getirebilen bir burun spreyi geliştirdiklerini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:37

2 yıldan fazladır hayatımızda olan ve dünya genelinde milyonlarca isnanın ölümğüne yol açan Kovid-19'un yeni varyantı Omciron'a karşı yeni icat geliştirildi.

Omicron vakaları aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 100'den fazla ülkede yükselirken, virüsün yüksek bulaş oranı özellikle bağışıklığı baskılanan kişiler için büyük bir risk taşıyor.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

BURUN SPREYİ GELİŞTİRİLDİ

Finlandiyalı bilim insanları, corona virüsü 8 saat boyunca etkisiz hale getirebilen bir burun spreyi geliştirdiklerini duyurdu. Omicron dahil olmak üzere tüm varyantlara karşı başarılı olduğu belirten spreyin; kanser, HIV ve organ nakli nedeniyle bağışıklığı zayıflayan kişiler için tamamlayıcı bir tedavi olabileceği aktarıldı.

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

VİRÜSÜN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR

Bununla birlikte spreyin, burunda corona virüsün çoğalmasını engellediği, böylelikle akciğerlere ulaşarak ciddi hastalığı engellediği aktarıldı.

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü Haberi Görüntüle

FARELERDE TEST EDİLDİ

Son olarak, araştırmacılar ilacı farelerde test ettiler. Tedavi görmeyen fareler arasında corona virüs burun boşluklarından, solunum yollarından ve akciğerlerinden yayıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading