Yandex Metrica

Avrupa'ya art arda doğalgaz darbesi! Rusya ihracatı sınırlandırıyor

Avrupa'ya art arda doğalgaz darbesi! Rusya ihracatı sınırlandırıyor

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, AB'ye Rus gazı ihracatının bu yıl 50 milyar metreküp düşeceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:48

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırı sonrası başlayan enerji krizi Avrupa'yı derinden sarsmaya devam ediyor. 

Kremlin yönetimi, Rusya'nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzının, Moskova'ya karşı yaptırımları kaldırmadıkça tam olarak devam etmeyeceğini duyururken, Avrupa açıklama sonrası alarma geçti. 

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

GAZ AKIŞI 50 MİLYAR METREKÜP AZALACAK

Diğer yandan Avrupa sert kış için hazırlık ve tedbir planları yaparken Rusya'dan Avrupa'yı daha da zora sokacak yeni bir açıklama geldi. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupa Birliği'ne (AB) Rus gazı ihracatının bu yıl 50 milyar metreküp düşeceğini açıkladı.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

GASTERRA'YA GAZ SATIŞI İPTAL EDİLDİ 

Rus devlet enerji şirketi Gazprom Nisan ayında tedarik ettiği doğalgaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden GasTerra'ya doğal gaz akışının askıya alınacağını bildirmişti.

GasTerra ise ruble ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Gazprom'un Rus doğalgazı için öngördüğü ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmeyeceğini belirtmişti. 

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA'NIN GAZI KESİLDİ 

Gazprom daha önce ruble ile ödeme yapmayı kabul etmeyen Finlandiya'ya doğalgaz arzını kesmişti. 

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

DOST OLMAYAN ÜLKELERE ARTIK GAZ YOK 

Putin’in imzaladığı kararname ile 'dost olmayan ülkeler' listesi geçtiğimiz haftalarda resmiyet kazanmıştı. Rusya hükümetinin yayınladığı listede ABD, tüm AB ülkeleri yer aldı.

Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan da söz konusu listede yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye'ye geliyor! Tarih belli oldu Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE GAZ İSTERSE TEMİN EDERİZ'

Diğer yandan, Novak Türkiye'ye yönelik Rus gazı sevkiyatlarına ilişkin de "Eğer Türk ortaklarımız ilave hacim isterse değerlendirip temin ederiz." dedi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading