Avrupa Parlamentosunun (AP) Çevre, Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesi (ENVI) ev sahipliğinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sağlık Acil Durum Hazırlık ve Müdahale Kurumu (HERA), Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından düzenlenen toplantıda, M çiçeği virüsüyle ilgili güncel durum ve hazırlıklar ele alındı.
ECBC, Avrupa'da M çiçeği virisü riskinin düşük seviyelerde devam etse bile ithal vakaların" artma ihtimaline karşı Avrupa ülkelerini uyardı.
Zirveye Türk mührü! En güçlü ordular listesi güncellendi''HAZIRLIKLI OLUN''
ECDC Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wagner, mevcut koşullarda Avrupa'da salgın riskinin "düşük" oluduğnu belirterek Avrupa'daki tek vakaya 15 Ağustos'ta İsveç'te görüldüğünü ifade etti.
Bu doğrultuda AB içinde '' ithal vaka'' sayısının artma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarı bulunan Rendi-Wagner, "Bu nedenle Avrupa ülkelerinin, Avrupa içinde daha fazla yayılmayı önlemek için enfeksiyonları mümkün olduğunca hızlı tespit etmeye hazırlıklı olmaları çok önemlidir." diye konuştu.
Son dakika: Beyrut'ta peş peşe patlama: Katil İsrail bir kez...''SALGININ BOYUTU ÇOK BÜYÜK OLABİLİR''
Afrika'daki raporlarda eksiklerin olduğuna dikkat çeken Wagner, , "Afrika'daki salgının gerçek boyutunun çok daha büyük olabileceğini varsayıyoruz." dedi.
ABD topraklarını nükleer silahlarla vurabilir! 44 yıl sonra kıtalararası balistik...''M ÇİÇEĞİ, COVİD DEĞİL''
"Unutulmaması gereken bir husus, M çiçeğinin yeni Kovid-19 olmadığıdır." diyen Rendi-Wagner, iki virüsün farklı şekillerde yayıldığını ve M çiçeği virüsü için aşının bulunduğunu vurguladı.
Wanger sözlerine devam ederek, "Virüs dolaşımının yüksek olduğu bölgelere seyahat eden Avrupalılar için, özellikle de ağır hastalık geçiren ve yüksek risk altında olan kişiler için aşılama düşünülmelidir." ifadesini kullandı
Kremlin sözcüsü Peskov sağduyu çağrısı yaptı! “Tüm tarafları olup bitenlere...M ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?
M çiçeği virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşıyor. Virüsün neden olduğu vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek en önemli bulaş nedenleri arasında yer alıyor.
Virüsün belirtileri 5 ila 21 günde ortaya çıkarken ilk olarak yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklara neden oluyor.