Yandex Metrica

Avrupa resmen duyurdu: Yeni koronavirüs dalgası!

Avrupa resmen duyurdu: Yeni koronavirüs dalgası!

Avrupa İlaç Kurumu, AB'nin yeni bir koronavirüs dalgasından geçtiğini açıkladı. Yapılan uyarıda 60-79 yaş aralığındakiler ve tıbbi açıdan savunmasız kişilerin takviye doz aşı yaptırılması istendi.

Dünya

23.01.2024, 19:31

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Kurumu'ndan  (EMA) endişe verici bir açıklama geldi. AB'nin yeni bir Covid-19 dalgasından geçtiğini belirten EMA yetkilileri risk grubundaki kişileri de açıkladı. 

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

VARYANTLAR DEĞİŞİYOR

EMA yetkilileri, Covid-19 ve aşılarla ilgili son duruma dair basın toplantısı düzenledi. EMA'nın aşı stratejisinden sorumlu yetkilisi Marco Cavaleri, birçok AB ülkesinin, omicron varyantının yüksek oranda bulaşıcı mutasyonları tarafından yönlendirilen yeni bir Covid-19 dalgasıyla yüz yüze olduğunu ifade etti.  BA.4 ve BA.5 olarak adlandırılan mutasyonların kıta genelinde baskın hale gelmesinin beklendiğini belirten Cavaleri, "Muhtemelen temmuz sonuna kadar diğer tüm varyantların yerini alacaklar" diye konuştu.

İsviçre basınından Togg'a övgü: 'Türk Tesla'sı' İsviçre basınından Togg'a övgü: 'Türk Tesla'sı' Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ AŞI TAVSİYESİ

Cavaleri, bu varyantların insanları virüsün önceki türlerinden daha fazla hasta ettiğine dair bir kanıt olmamasına rağmen, yaşlılar arasında bulaşmalardaki artışın ciddi hastalıklara dönüşmeye başladığını bildirdi. Nisanda EMA'nın, 80 yaş ve üstü kişilere ikinci bir aşı takviyesi almalarını tavsiye ettiğini anımsatan Cavaleri, AB'de 60-79 yaş arasındaki kişilere ve "her yaştan tıbbi açıdan savunmasız kişilere" ikinci takviye dozlarının önerildiğini belirtti. Cavaleri, "Bu yeni dalga AB içinde yayılırken, savunmasız grupların korunmasını sürdürmek ve aşılamanın herhangi bir şekilde ertelenmesini önlemek esastır" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading