Yandex Metrica

Avrupa protesto ve grevlerle çalkalanıyor: Kriz derinleşti!

Avrupa protesto ve grevlerle çalkalanıyor: Kriz derinleşti!

Son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarının görülmesinin ardından Avrupa'da kriz derinleşiyor. Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya ve Belçika gibi ülkelerde büyük sendikalar grev çağrıları yaparken artan protestolar siyasi istikrarı tehdit etmeye başladı.

Dünya

23.01.2024, 22:15

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile Avrupa'daki kriz derinleşiyor. Fransa, İspanya, Belçika, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde grev ve artan protestolar, siyasi istikrarı tehdit etmeye başladı. 

Euro bölgesinde ekim ayı ile birlikte yüzde 10,7'ye çıkan yıllık enflasyon verileri kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaştı. 

Fransa'da halk enflasyona uygun maaş almak için sokaklara dökülüp greve başladı. Almanya'da ise ihtiyaç sahibi insanların sayısı yüzde  artış gösterirken Alman pilotlar ve İngiliz demiryolu personeli ise daha iyi maaş alabilmek için greve başladı. Avrupalılar hükümetleri enflasyon ile mücadele için çaba harcamamakla suçluyor. 

Aliyev Ermenistan'ı silahlandıran 3 ülkeyi işaret etti: 'Oturup bekleyemeyiz, ciddi önlemler almak zorundayız' Aliyev Ermenistan'ı silahlandıran 3 ülkeyi işaret etti: 'Oturup bekleyemeyiz, ciddi... Haberi Görüntüle

ALMANYA: İHTİYAÇ SABİHİ İNSAN SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Almanya'da ihtiyaç sahibi insan sayısının son dönemde yüzde 50 arttığı kaydedilirken devlet yardımının çok yetersiz olduğu bildirildi. Ekim ayı enflasyonunun yüzde 10,4'e çıkarak yeni bir rekor kırmıştı. Geçtiğimiz hafta metal ve endüstri sektöründe çalışan 200 binden fazla işçi, protesto ve eylemlere katıldı. 

IG Metal Kueste isimli Alman sendikası ise Hamburg'daki Airbus da dahil olmak üzere 15 fabrikanın işççilerine bugün grev çağrısı yaptı. Sağ ve sol popülist gruplara üye olan binlerce kişi yüksek enflasyona karşı protesto düzenliyor.

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

FRANSA : GREVLER DEVAM EDİYOR

TotalEnergies ve Esso-ExxonMobil çalışanlarının eylülde düzenlediği iş brakma eylemleri ile akaryakıt tedarikinde büyük sorunlar ortaya çıkmış ve istasyonlarda kuyruklar oluşmuştu.

16 Ekim'de Paris'te düzenlenen protestoya 140 bin kişi katıldığı bildirilmişti. Paris Polis Emniyet Müdürlüğü ise eylemlere yalnızca 30 bin kişinin katıldığını iddia etmişti.

Fransa'nın birçok bölgesinde protestolar devam ediyor. Ülkenin en büyük eğitim çalışanları sendikası "FSU" 10 Kasım için grev çağrısında bulundu. 

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

BELÇİKA: 9 KASIM "EYLEM GÜNÜ"

Belçika'daki işçi sendikalarının tamamına yakını 9 Kasım için grev kararı aldı. 9 Kasım "eylem günü" olarak belirlenirken greve katılan işçiler protesto düzenleyecek. 

Okullar, havalimanları ve süpermarket zincirlerinin bazılarında çalışan işçilerin greve katılması bekleniyor. "Eylem günü"nde Brüksel Havalimanından yapılacak uçuşların yarısı iptal edilecek.

İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' İspanya Başbakanı Sanchez tek tek arayarak bilgilendirdi: 'Filistin devletini tanıyacağız' Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN: ULAŞIM DURACAK

Yunanistan'da işçi sendikalarının çağrısının ardından  binlerce kişi  saatlik grev kararı aldı. Toplu taşıma araçlarının büyük bir bölümü iş bırakırken tksiler ve deniz yolları ulaşımı da hizmeti  saat boyunca durduracak.

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

İNGİLTERE: SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜYOR

İngiltere hükümetinin sunduğu maaş zamlarının enflasyonun altında kalmasıyla birlike farklı birçok sektörde çalışanlar grev kararı aldı. Grev kararı alanlar arasında  metro çalışanları, otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları bulunuyor.

İngiltere'de sağık sektöründeki kriz ise ciddi boyutlara ulaştı.  Hemşireler de greve gitmeye hazırlanırken İngilizler ülkenin birçok yerinde gösteriler düzenliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading