Yandex Metrica

Avrupa'nın yarısı faturalarını ödeyemiyor! 29 ülkede yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar

Avrupa'nın yarısı faturalarını ödeyemiyor! 29 ülkede yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar

AB Komisyonu, üye 27 ülke ile İzlanda ve Norveç'te her 2 yılda bir yaptığı tüketim alışkanlıklarıyla ilgili kapsamlı "Tüketici Koşulları" anket çalışmasının sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına göre Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayanların yaklaşık yarısı, faturalarını ödeyememekten kaygı duyuyor.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayanların yaklaşık yarısı, faturalarını ödeyememekten kaygı duyuyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, birliğe üye 27 ülke ile İzlanda ve Norveç'te her 2 yılda bir yaptığı tüketim alışkanlıklarıyla ilgili kapsamlı "Tüketici Koşulları" anket çalışmasını yineledi. Düzenlenen anketin sonuçları kamuoyuna duyuruldu.

2022 ekim ve kasım aylarında düzenlenen anket verilerine göre, söz konusu 29 ülkedeki tüketicilerin neredeyse yarısı faturasını ödeyememekten korkuyor.

Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Kassam Tugayları duyurdu: Lübnan'dan İsrail'e füze fırlattık Haberi Görüntüle

TEK SORUN FATURALAR DEĞİL

Ankete katılanların tek endişesi faturalar değil. Araştırmaya katılarında yüzde 48'i, konut kredisi ve işe ulaşım da dahil olmak üzere çeşitli faturalarını ödeyememekten endişe duyuyor.

Avrupalıların yaklaşık yüzde 37'si de faturalarını ödeyebilmek için eski birikimlerini kullanıyor.

Ayrıca, konut kredisi kullananların yüzde 10'unun ödemeleri değişen faiz oranları nedeniyle artış gösterdi.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

ENERJİ KRİZİ

Avrupa'da yaşanan enerji krizi de vatandaşları olumsuz etkiledi.

Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle tüketicilerin yarısından fazlası alışkanlıklarını değiştirdi.

Vatandaşların yüzde 71'i evde enerji tasarrufuna yöneldi. Ayrıca, tüketicilerin yüzde 28'i de ulaşım seçeneklerini daha uygunlarıyla değiştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading