Yandex Metrica

Avrupa kabusu yaşıyor! Rusya'nın saldırdığı noktalar ilk kez ortaya çıktı

Avrupa kabusu yaşıyor! Rusya'nın saldırdığı noktalar ilk kez ortaya çıktı

Dünya diken üstünde. Rusya'nın hava bombardımanı ile birlikte Ukrayna ile Rusya savaşı başladı. Saldırıda, Ukrayna'nın hava savunma tesisleri, askeri havaalanları ve altyapı tesisleri hedef alınıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:52

Moskova'nın söz konusu harekatı şimdilik Donetsk-Lugansk bölgesiyle sınırladığı görülürken ülkedeki diğer kentlerde de hava hareketliliği var. Rusya Savunma Bakanlığı, "Yüksek hassasiyetli silahlar Ukrayna ordusunu etkisiz hale getiriyor" açıklaması yaptı. Açıklamada, askeri altyapı, hava savunma tesisleri ve askeri havaalanlarının hedef alındığı belirtildi.

Ukrayna'da halihazırda aktif operasyon noktaları şu şekilde:

Rusya'nın operasyon merkezi olan Donetsk ve Lugansk yönetimlerinde Ukrayna askerlerine karşı silah atışları yapılan kentler şu şekilde: Kramatorsk, Kharkov, Berdyansk. Lugansk yönetimi ise Sçastye, Stanitsa ve Luganskaya kentlerinin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Rus askerlerinin desteğini alan Lugansk milis güçleri ise yalnızca askeri tesisleri değil Ukraynalı askerlerin ve mühimmatlarının toplandığı noktaları hedef aldıklarını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading