Yandex Metrica

Avrupa için kış geliyor! AB açıkladı: Ucuz enerji dönemi sona erdi

Avrupa için kış geliyor! AB açıkladı: Ucuz enerji dönemi sona erdi

AP Genel Kurulu'nda konuşan AB Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa için ucuz enerji döneminin geride kaldığını ve vatandaşların fosil yakıt fiyatlarıyla karşılaşacağınıı açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 20:10

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda söz alan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu küresel doğal gaz arzı sıkışıklığı ve Rusya'nın Avrupa'ya boru hattıyla gönderdiği gaz miktarının yüzde 80 düştüğünü açıkladı. 

Von der Leyen, bu durumun telafi edilebileceğini ve Avrupa'nın gaz depolarının dolu olduğunu, bu yüzden bu kış için güvende olduklarını söyledi. 

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

TEK ÇÖZÜM YENİLENEBİLİR ENERJİ

Von der Leyen ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması nedeniyle eski gaz tedarik modelinin artık geri gelmeyeceğini ve Avrupa'nın fosil yakıt fiyatlarıyla karşılaşacağını belirtti. Von der Leyen, Avrupa sanayisi ve KOBİ'ler için sürdürülebilir tek yolun yenilenebilir enerjiye geçiş olduğunu vurgulayarak, yenilenebilir enerji dönüşümünün anında gerçekleşemeyeceğini söyledi.

AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar açlıktan ölüyor' AB Yüksek Temsilcisi Borell'den İsrail'in Gazze'de oluşturduğu enkaza tepki: 'Çocuklar... Haberi Görüntüle

"ABD'DEKİ YASA AVRUPA ALEYHİNE"

Von der Leyen, ABD'deki enflasyonu düşürme yasasının Avrupa aleyhine olabilecek vergi indirimleri ve üretim sübvansiyonları içerdiğini ve bu nedenle haksız rekabete yol açma riski taşıdığını belirtti. Von der Leyen, Avrupa'nın bu sorunları ele alması ve kendi enflasyonu düşürme yasası hazırlaması gerektiğini kaydetti. 

Von der Leyen ayrıca, AB ülkelerinin kamu yatırımlarını kolaylaştırmak ve artırmak için kurallarını değiştirmesi gerektiğini ve bu nedenle ABD ile birlikte çalışmalarının ve yeşil dönüşümü hızlandırmalarının gerektiğini söyledi. Von der Leyen, Avrupa sanayisinin orta vadede yeşil dönüşümde liderliğini sürdürmek için yapısal çözüme ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle bir fon kurulması teklifini AB'nin uzun dönem bütçesiyle ilgili yaz aylarında sunacaklarını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading