Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa grev dalgasıyla çalkalanıyor! Şimdi de öğretmenler greve gitti

Avrupa grev dalgasıyla çalkalanıyor! Şimdi de öğretmenler greve gitti

Avrupa genelinde birçok ülkede çeşitli sektörlerde çalışanlar teker teker grev kararı alıyor. Şimdi de Portekiz'de bir grup öğretmen, Tüm Öğretmenler Sendikası'nın çağrısıyla ülke genelinde greve başladı.

Dünya

23.01.2024, 20:09

Avrupa'da ekonomik kaygılar ve dünya genelindeki enflasyon baskısı sebebiyle çeşitli meslek gruplarına mensup kişiler greve gitme kararı alıyor.

Devlet eğitimini savunmak için yapıldığı belirtilen grevle ilgili sendikadan yapılan açıklamada, okullarda öğretmen eksikliği olduğu, zor şartlarda çalışıldığı belirtilerek, maaş artışı ve emeklilik şartlarında iyileştirilme talep edildi.

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN POLİTİKALARI ELEŞTRİLDİ

Sendikanın ulusal koordinatörü Andre Pestana, Portekiz basınına verdiği demeçlerde, maaş, izin, emeklilik gibi temel sorunları olan öğretmenlerin çok zor şartlarda çalıştıklarını savunarak, eğitim bakanlığının politikalarını eleştirdi.

Öğretmenlerin alım gücünün 2009'dan bu yana yüzde 20 düştüğünü vurgulayan Pestana, sosyalist hükümetin 2023 bütçesinde eğitime yatırım yapmamasını da protesto ettiklerini ifade etti.

Greve destek vermeyen diğer öğretmen sendikaları da Mart 2023'te ülke genelinde büyük bir gösteri yapacaklarını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading