Yandex Metrica

Avrupa felaketle karşı karşıya! Deprem haritasında Türkiye'den iki kent var

Avrupa felaketle karşı karşıya! Deprem haritasında Türkiye'den iki kent var

Avrupa kıtasının depremden en fazla etkilenecek bölgeleri haritalandırıldı. Türkiye'de en riskli bölgeler arasında iki kent yer alıyor.

Dünya

23.04.2024, 10:51

İsviçre Sismoloji Servisi ve ETH Zürih'teki Sismoloji ve Jeodinamik Grubu üyeleri, Avrupa kıtasının deprem risk haritasını yayımladı. Bilim insanları, afetlerin en çok tehdit ettiği şehirleri ve bölgeleri belirledi.

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

HARİTADA TÜRKİYE DE VAR

Yayımlanan haritada, Türkiye, Yunanistan, Arnavutluk, İtalya ve Romanya'nın Avrupa'da en yüksek deprem tehlikesine sahip ülkeler olduğu görülürken, söz konusu ülkeleri Balkan ülkelerinin takip ettiği aktarıldı.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

EN RİSKLİ BÖLGELER: İZMİR VE İSTANBUL

Haritada en riskli bölgeler Türkiye'de İstanbul ve İzmir, İtalya'da Katanya ve Napoli, Romanya'da Bükreş ve Yunanistan'da Atina oldu. Bu şehirleri, Zagreb (Hırvatistan), Tiran (Arnavutluk), Sofya (Bulgaristan), Lizbon (Portekiz), Brüksel (Belçika) ve Basel (İsviçre) gibi şehirler takip ediyor.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

250 MİLYAR EURO'LUK HASAR

Yayımlanan raporda, depremlerin, 20. yüzyılda Avrupa'da 200 binden fazla ölümün yanı sıra 250 milyar euro'luk hasar oluşturduğunun altı çizildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading