Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa faşizminin gölgesinde Afrikalıların savaştan kaçış mücadelesi

Avrupa faşizminin gölgesinde Afrikalıların savaştan kaçış mücadelesi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken ülkeden kaçışlar sürüyor. Ancak sınırdan başka ülkelere geçmek isteyen Afrikalılara Avrupa ülkeleri kapıyı kapatmış halde. Yapılan ırkçı muameleyi anlatan Afrikalı vatandaş, 'Beyazlara öncelik tanıyorlar. Siyahi olduğun sürece kimse senden hoşlanmıyor' dedi.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 7. gününde yoğun bir şekilde devam ediyor. Ukraynalılar hayatta kalmak için sınırlara akın ediyorlar. Savaşın yıkıcı etkisinin yoğun bir şekilde hissedildiği bölgede, yayınlanan BM raporu acı gerçeği ortaya koyuyor. Buna göre 500 binden fazla Ukraynalı yaşanan insani dramdan kaçmak için sınırlardaan komşu ülkelere geçiyor. 

Katliam terörist kamerasında! En uzun 91 saniye: DEAŞ neden Rusya'ya... Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN AFRİKA KÖKENLİLERE IRKÇI MUAMELESİ

Ukraynalı mültecilere sınırlarını açan Avrupa ülkeleri Ukrayna'da bulunan birçok öğrenci, çalışan Afrika kökenli insanlara yönelik ırkçı bir tutum sergiliyor. Afrikalıların bazısı sınır kapısından geri çevriliyor, bazısı da sözlü tacize uğruyor.

Twitter'da 'AfricansinUkraine' etiketiyle gördükleri faşist ve ayrımcı muameleyi paylaşan Afrikalılardan biri, ' Beyazlara öncelik tanıyorlar. Siyahi olduğun sürece kimse senden hoşlanmıyor.' dedi. Okumaya gelen öğrencilerden biri, 'Tren istasyonuna gittik ama binmemize izin vermediler, para vermemiz gerektiğini söylediler. Yabancı olduğunuz için size ücretsiz değil, para vermelisiniz dediler. Biz buraya okumaya geldik. İnsanların ödediğinden daha fazla para ödüyoruz ve yine daha fazlasını ödeyeceğiz.' dedi.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan 'faşizm' uyarısı: Demokrasi risk... Haberi Görüntüle

POLONYA SINIRINDA KADERİNE TERK EDİLEN AFRİKALI VATANDAŞIN HİKAYESİ

CNN'de gazeteci olan Bijan Hosseini kardeşinin yaşadığı ırkçı muameleyi şöyle anlatıyor;

'Kız kardeşim Ukrayna içinde sıkışıp kaldı. Bu, Polonya'ya ulaşmak için yaptığı inanılmaz yolculukla ilgili bir başlık. Kaçışı sırasında saldırı, yaralanmalar, dondurucu soğuklar ve uykusuzluk yaşadı. Hikayesi, kurtulmaya çalışan yüz binlerce insandan sadece biri.'

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

'SÜRÜCÜ 7 SAATLİK YOLCULUK İÇİN 700 DOLAR ALDI'

'Savaş patlak verdiğinde Kiev'de kalıyordu. O ve yanındakiler ayrılmaya çalıştı. Kiev'den Lviv'e (Ukrayna'nın batısında Polonya sınırına yakın bir şehir) arabalar durdu. Onları Dnipro'ya (Ukrayna'nın doğusunda Rusya sınırına yakın bir şehir) götürebileceğini söyleyen bir sürücü bulmayı başardılar. Oradan Lviv'e bir otobüs veya trene binmeyi umuyorlardı. Sürücü, 7 saatlik bir yolculuk için onlardan 700 dolar aldı.'

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

'YAYA OLARAK SINRIA KADAR YÜRÜDÜLER'

Dnipro'ya vardıklarında ve otobüsün ve trenlerin çalışmadığını fark edince şoföre onları Lviv'e götürmesi için yalvardılar. Ek 1500 dolar için kabul etti. Küçük bir sedanda yığılmışlar. Bunlardan 8'i 13 aylık bebek. 15 saatlik batı yolculuğuna hazırlar. Lviv'e ulaştıktan sonra. Şoför onları sınıra götürmeye devam edeceğini söyledi. Ama yolda 30 saat sonra Kiev'e geri dönmesi gerektiğini söyledi. Ablam ve arkadaşları arabadan inip yaya olarak sınıra ulaşmaya çalışmak zorunda kaldılar.

The Economist bile havlu attı: İsrail başarısız oldu (At a... Haberi Görüntüle

'SINIRA GELDİKLERİNDE İÇERİ ALINMADILAR'

'Dondurucu soğuklarda 10 saat yürüdükten sonra yükü hafifletmek için eşyalarını geride bırakmaya karar verdiler.
Sınıra geldiklerinde içeri alınmadılar. İki sıra oluştu. Biri beyazlar için, diğeri herkes için. Sadece Ukraynalılar sınırdan geçiriliyordu. Binlerce insan soğukta dışarıda uyumak zorunda kaldı. İnsanları sıcak tutmak için ateşler yakıldı.'

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

'YÜRÜMEKTEN BİTKİN DÜŞEN KARDEŞİM BAYILDI'

'Ertesi sabah kız kardeşim bayıldı. Yürümekten bitkin düşmüştü ve günlerdir ne düzgün bir uyku ne de yemek yemişti. Bir ambulans onu sınırdan aldı ve 4 mil doğuya sürdü. Sıvı verildi ve sonunda biraz dinlendi. Hastaneden ayrıldıktan sonra, bir otobüs bileti alma umuduyla Lviv'e geri döndüler (çünkü yaya olarak geçmek bir seçenek değildi). Polonya'nın Lviv şehrinden Przemysl şehrine saat 2: 30'da olması gereken bir otobüs yolculuğunun sınıra ulaşması 24 saat sürdü.'

Kate Middleton intihar mı etti? William'ın aldatma hikayesi Kral Charles'ın... Haberi Görüntüle

'TÜM SİYAHLARIN İNMESİNİ İSTEDİLER'

'Otobüs nihayet sınıra ulaştığında (iki gün önce bulunduğu sınırda) birisi “tüm siyahların” inmesi gerektiğini duyurdu. Ablam ve arkadaşları cesurca inmeyi reddettiler.
Binlerce kişinin ülke çapındaki sınırlarda, otobüs ve tren istasyonlarında bildirdiği aynı ırkçı muameleyle karşılaştılar.

Stoltenberg'ten Türkiye mesajı: Savaş uçaklarına yatırım yapma çabaları önemli Haberi Görüntüle

108 SAATLİK MÜCADELENİN ARDINDAN...

Beş saat sınırda oturduktan sonra nihayet geçmelerine izin verildi - 4 1/2 günlük (108 saat) yolculukları sona erdi.
Kız kardeşim şanslı. Sonunda duş alıp bir yatakta uyuyabildiği bir otelde güvende. Öbür tarafta hâlâ onun yerinde kapana kısılmış binlerce insan var. BM'ye göre, Rus işgali sırasında yarım milyondan fazla mülteci Ukrayna'dan kaçtı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading