Yandex Metrica

Avrupa enflasyonla mücadeleyi kaybetti! Her dört Avrupalıdan biri 'geçinemediğini' söylüyor

Avrupa enflasyonla mücadeleyi kaybetti! Her dört Avrupalıdan biri 'geçinemediğini' söylüyor

Avrupa enerji krizi ve pandeminin etkilerinin getirdiği ekonomik buhran ile mücadele ediyor. Rusya'ya uygulanan mali yaptırımlar doğalgaz konusunda bağımlı olan Avrupa'nın kendisini vurdu. Enerji krizinin yanında getirdiği pek çok kriz enflasyonu tavan yaptırırken her dört Avrupalıdan biri geçinemediğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:02

Avrupa enflasyon, enerji krizi, gıda krizi üçgeninde buhran yaşıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Rusya'da bir dizi yaptırım paketi uygulayan Avrupalılar sonucunda doğalgazdan mahrum kalarak yüksek fiyatlar ödemek zorunda kaldılar. 

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

ENERJİ KRİZİ BUHRANI TETİKLEDİ 

Bunun sonucunda patlak veren enerji krizi, pekçok kalemde de fiyat artışına sebep oldu. Bu da enflasyonu tetikledi. Avrupa böylece uzun süre etkisinden kurtulamayacağı bir ekonomik buhran çemberinde mahsur kaldı. 

Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Haberi Görüntüle

AVRUPALILARIN ALIM GÜÇLERİ DÜŞTÜ 

Çok uluslu bir anket firması olan Secours Populaire tarafından yapılan ankette, kıta ekonomisinin endişe verici yönde ilerlediğine dikkat çekildi. 

IPSOS'un yaptığı ankete göre, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya ve Birleşik Krallık'taki 6.000'den fazla kişinin yüzde 54'ü alım güçlerinin, gıda, yakıt, kira artışlarından dolayı düştüğünü açıkladı. 

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

BUHRANDAN EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKE YUNANİSTAN 

Diğer yandan ekonomik buhrandan en çok etkilenen ülke Yunanistan oldu. Yunan katılımcıların yüzde 68'i 2019 yılından beri alım güçlerinin çok düştüğünü söyledi. 

Bunu Fransa %63, İtalya %57, Almanya %54 ve Almanya %48 ile izledi. Ankete katılanların yaklaşık %80'i, daha az seyahat (%62) veya ısınma (%47), arkadaş veya aileden borç alma (%42), ikinci bir iş bulma (%40) ve okuldan ayrılma gibi önemli tavizler vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

DURUM DAHA KÖTÜ OLACAK DİYENLERİN ORANI YÜZDE 55

Ankete katılan 6 ülkeden 6000 kişinin yüzde 55'i ilerleyen dönemlerde daha kötü olacaklarını söyledi. Diğer yandan İtalyanlar ve Yunanlar ekonomik durumdan en çok endişe duyan iki millet oldu. 

Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş devrine dönecek! Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş... Haberi Görüntüle

KRİZDEN EN ÇOK EBEVEYNLER ETKİLENDİ 

Avrupalı ebeveynler ekonomik krizden en çok etkilenlerin başında geldi. Altı ülkedeki ebeveynlerin neredeyse yarısı (%48) çocuklarını beslemek için kendi diyetlerini düzenli olarak kısıtladıklarını söylerken, %66'sı geziler ve tatiller de dahil olmak üzere çocuklarının aktivitelerini kısıtlamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading