Yandex Metrica

Avrupa doğalgaz paniği yaşıyor! Rusya tedariki durdurabilir

Avrupa doğalgaz paniği yaşıyor! Rusya tedariki durdurabilir

Avrupa Birliği'nin doğalgaz endişesi giderek artıyor. Almanya merkezli en büyük enerji tedarik şirketlerinden biri olan E.ON'un CEO'su Filip Thon, AB'nin Rusya'dan ithalatı durdurması halinde Almanya'da çok keskin fiyat artışları olacağını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:05

Avrupa Birliği, Rusya'nın ruble ile doğalgaz satma kararı sonrası doğalgaza dair endişesini artırdı. Batılı ülkeler genel olarak erken uyarı sistemine geçerken, tedbir paketleri açıklamaya başladı. 

Pandemi döneminde arz-talep dengesizliğinden dolayı zaten yükselen enerji fiyatlarına Rusya-Ukrayna krizinde Rusya'nın aldığı kararlar da eklenince, Avrupa ülkeleri doğalgaz talebini karşılayabilmek için çeşitli yollar aramaya başladı. 

Alternatif enerji kaynakları arayışında olan Avrupa Birliği ülkeleri henüz net bir çözüm üretememişken bir kötü haber de Almanya'nın en büyük enerji tedarikçilerinden olan E.ON şirketinin CEO'su Filip Thon'dan geldi. 

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

'FİYATLARIN FIRLAMASINA HAZIR OLUN'

Filip Thon yaptığı açıklamada, Rusya'nın petrol ve gazın ithalatını dondurması halinde Alman vatandaşlarının keskin bir fiyat artışına hazır olması gerektiğini ifade etti. 

Alman merkezli Redaktionsnetzwerk Deutschland’a (RND) açıklama yapan E.ON'un Almanya'daki 14 milyon müşterinin elektrik ve gazda ciddi fiyat artışı olacağını belirtti. 

İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FİYATI 2020 YILINDAN BUGÜNE 20 KAT ARTTI 

Doğalgazın toptan satış fiyatının pandeminin etkisini hissettirmeye başladığı 2020 yılının mart ayından bu yana 20 kat, elektriğin ise 8 kat arttığını belirten Thon, "Piyasadaki bu benzeri görülmemiş durumu fiyatlandırmamıza yansıtmamız gerekiyor." ifadelerine yer verdi. 

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

YER ALTI GAZ TESİSLERİ BOŞALMAK ÜZERE 

Thon açıklamsınında devamında Almanya'da yer altı gaz tesislerinin kritik doluluk seviyesine düştüğünü ifade ederek, "Şu anda, Almanya'da yer altı gaz tesisleri sadece yüzde 25-27 arasında dolu. Bu çok düşük bir seviye. Bu gaz tesislerini doldurma talebi de buna bağlı olarak yüksek olacaktır. Ve bu fiyatları yukarı çekiyor. Durum, teslimatlar durmasa bile çok gergin" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading