Yandex Metrica

Avrupa'daki teröristlere Alman tokadı! PKK terör örgütüdür

Avrupa'daki teröristlere Alman tokadı! PKK terör örgütüdür

Avrupa Birliği’nin terör listesinde yer alan PKK, Almanya’da faaliyet yasağının kaldırılması için harekete geçti ancak İçişleri Bakanlığı engeline takıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:15

Berlinli Alman avukatlar Peer Stolle ve Lucas Theune, dün Federal İçişleri Bakanlığı'na 29 yıl önce getirilen PKK yasağının kaldırılması için başvuruda bulundu. Bakanlığa yapılan başvurudan sonra iki avukat, Bochumlu avukatlardan Heike Geisweid ve sözde Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) yöneticilerinden Dilan Akdoğan'la birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Avukat Peer Stolle, PKK yasağının artık yasal zemini olmadığını ileri sürerek, bu yasağın kaldırılması gerektiğini savundu. Ancak Almanya'da teröre özgürlük arayışı içine giren PKK, İçişleri Bakanlığı'nın engeline takıldı.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

"ARTIK BÖLÜCÜ DEĞİLİZ" YALANI

Hürriyet'in haberine göre; "PKK artık Almanya'da suç işlemiyor.'' yalanıyla savunmasına başlayan Avukat Stolle, ''PKK, iç güvenlik için bir tehdit ve tehlike de oluşturmuyor. PKK'nın hedefleri de değişti. PKK artık Türkiye'nin Kürt bölgesi olarak bölünmesi yerine özerklik talep ediyor. Bugün Almanya'da PKK'ya atfedilen eylemler genelde faaliyet yasağından kaynaklanıyor. Bu suçlamaları çoğunlukla semboller, bayraklar ve propaganda malzemeleri oluşturuyor, şiddet değil" iddiasında da bulundu. Avukat, Federal İçişleri Bakanlığı'nın PKK yasağının kaldırılması talebini geri çevirmesi halinde mahkemeye başvuracaklarını da söyledi.

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

GEÇEN YIL 387 SUÇ İŞLEDİLER

Avukatların 'PKK artık suç işlemiyor' iddiasına rağmen Federal İçişleri Bakanlığı ve Federal Kriminal Dairesi'nin verilerine göre PKK yandaşları çoğu Türkler ve Türk kökenlilere dönük olmak üzere 2020'de 386 ve geçen yıl da 387 suç işledi. Bunlar arasında şiddet suçlarının bulunduğu da açıklandı. Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı'nın verilerine göre PKK yanlısı dernek ve cemiyetlerdeki üye sayısı 14 bin 500 civarında.

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye... Haberi Görüntüle

BERLİN TERÖRİST NUMARASIN YEMEDİ

Alman Hükümet Sözcüsü ile Bakanlık sözcülerinin katıldığı basın toplantısında, Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Maximilian Kall, "PKK'nın, aşırı ve terör örgütü olarak sınıflandırılması kararı devam ediyor. Bu durum Alman hukuk sistemi ve Alman mahkemeleri tarafından defalarca onaylandı. Bu konuda şu aşamada bir değişiklik söz konusu değil" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading