Yandex Metrica

Avrupa'da 'seyahat' krizi: Şimdi de makinistler greve çıktı!

Avrupa'da 'seyahat' krizi: Şimdi de makinistler greve çıktı!

Avrupa'da her geçen gün ulaşım sorunu daha da büyüyerek çıkmaza gidiyor. Uçak seyahatlerinde yaşanan kriz, bu sefer de tren yollarına yansıdı. Binlerce makinist greve çıkıyor ve bir gün sürecek grevde Avrupalılar seyahat kesintisi yaşayacak. 

Dünya

23.01.2024, 19:37

İngiltere'de ücretlerinde artış isteyen binlerce makinistler greve çıkma kararı alması ülkede yeni  bir krizin başlamasına neden oldu. 5 bine yakın makinistin greve katılacağı ve grevin 24 saat süreceği bildirildi. Yaşananlar nedeniyle çok sayıda yolcu seyahat kesintileriyle karşı karşıya kaldı.

Birmingham'daki İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nın ikinci gününe ve İngiliz futbol sezonunun ilk gününe denk gelen makinistlerin grevi, demir yolu temizlikçileri, işaretçiler, bakım işçileri ve istasyon personelinin ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle hazirandan bu yana toplam 4 günlük grevlerinin ardından geldi.

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

 PERSONEL SAYISINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Sendikalar, yüzde 9'un üzerindeki enflasyon nedeniyle önemli ücret artışları talep ederken, tren şirketleri Kovid-19 salgınındaki kapanmaların ardından maliyetleri ve personel sayısını düşürmeye çalışıyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Times of London'a yazdığı yazıda, "militan sendika liderlerini" gerekli reformlara direnmekle suçlarken, sendikalar da hükümeti suçluyor.

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

ÜÇ YILDIR ZAM ALAMIYORLAR 

ASLEF sendikasının lideri Mick Whelan, üç yıldır zam almadıklarını belirterek, işçilerin sadece "gerçekçi" ücret artışı talep ettiklerini söyledi.

Ülkede ağustosta daha fazla grevin planlandığı belirtiliyor.

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading