Yandex Metrica

Avrupa'da gaz fiyatları zirveyi gördü! 200 euro aşıldı

Avrupa'da gaz fiyatları zirveyi gördü! 200 euro aşıldı

Avrupa'da doğal gazın megavatsaat başına fiyatı 200 euroyu geçti. Böylece marttan bu yana en yüksek seviyeye ulaşıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:35

Avrupa'daki doğal gaz krizinin önü alınamıyor. Kıtada derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ağustos vadeli gaz kontrat fiyatı, dün megavatsaat başına 176,6 euroya kapanmıştı. Bugün 178,9 eurodan açılan doğal gaz fiyatları, saat 18.17 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 14,32 artışla 201,90 euroya yükseldi. Böylece fiyat, mart ayından sonra en yüksek seviyesini görmiş oldu.

Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Haberi Görüntüle

YÜZDE 20'LİK DÜŞÜŞ

Bu yükselişte Rus enerji şirketi Gazprom'un, dün yaptığı açıklamanın etkisi oldu. Şirket, Rus gazını Almanya üzerinden Avrupa'ya taşıyan Kuzey Akım doğal gaz boru hattı için kullanılan Portovaya kompresör istasyonundaki Siemens türbin motorunun, teknik nedenlerden ötürü durdurulduğuu ve bu nedenle hat üzerinden sevk edilen doğal gaz miktarının azalacağını ilan etti. Boru hattına hizmet eden türbinlerle ilgili bir sorun nedeniyle bu duumun yaşandığı mazeretini sunan Gazprom, hattın ihracatının yüzde 40'tan yüzde 20'ye indirileceğini duyurdu.

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

TASARRUF TEDBİRİ KABUL EDİLDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Gazprom'un Kuzey Akım doğal gaz boru hattındaki türbini onarım için durdurduğunu söyledi. Buna karşın Ukrayna'daki savaş nedeniyle Batı'nın büyük yaptırımlarına maruz kalan Rusya'nın bilinçli olarak gaz sevkiyaktını azalttığı baskın görüş. Bu sebeple, AB üyesi ülkeler, Rusya'dan akışın sürekli kesintiye uğraması ihtimalinni hesaba katarak kıta genelinde doğal gaz tüketiminin yüzde 15 azaltılması konusunda uzlaşı sağladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading